Monday bloody monday

De flesta hatar Måndagar. Inte för att det är en självklar arbetsdag utan för det dagen representerar: Starten på en lång vecka utan ledighet på många många dagar. Jag tycker att vi ska ändra på detta. Tänk positivt det är  hela sju dagar till nästa måndag! Woho. Ha en underbar måndag och börja gärna dagen med att adoptera en hundvalp. Dom är så himla söta! Dock fruktansvärt olydiga och de har även en tendens att pissa överallt. Du kanske kan linda in dem i gladpack? Var kreativ, det finns säkert en lösning.


Så här glada är vi en måndag som denna!

Ta en varmchoklad och njut, imorgon har du cancer.

Fel par vann

Jag anser att Laila och Tobias var grymt mycket bättre än Magnus och Annika.
Jag har inte följt Lets Dance men såg finalen och tycker att argumentet "det handlar om utveckling" suger. Laila kunde lika gärna varit en professionelldansare och kunde inte ha varit bättre. Man kan ju inte utvecklas till att bli bättre än bäst. Det är ungefär lika smart som att en grovt överviktigt och en undernärd person ska tävla i vem som kan gå ner flest kilo. Stående ovationer borde inte belönas med en andra plats. Jag under vilkens sorts tittargrupp som följer programet och röstar så märkligt. Det är förmodligen samma människor som röstar på melodifestivalen.
Här är iaf Lailas och Tobias showdans, grymt bra.

Pressar "Rullande Stenar"

The Rolling stones är så himla bra.
Jag är praktiskt taget låst i att konstant lyssna på gammal musik. Kanske är detta en fas jag överlever eller kommer jag att bli en sån där konservatic och tråkig människa som alltid kommer återgå till att "det var betydligt bättre förr i tiden."
Förr ljöd en blandning mellan gammal och ny musik (Som mix megapol fast bra) i mina ören men det är nu historia.
Såfort jag lyssnar på ny musik längtar jag efter min "Old School"lista på Spotify. Jag resonerar alltid så att "varför lyssna på musik som kan vara bra då jag vet att det finns musik som är asbra?". Idag härskar iallafall The Stones i mitt musikimperium och den dagens goodingar blir:

Paint it black
 
och Symphaty for the devil

(Obs konstig början med låten kommer senare, hittade endast halvdana live versioner annars)


Dagens Tips:
Lyssna på gammal musik och bli allmänbildad inom musiken oavsätt genre och tidsperiod. Allmänbildning är hett och alla lyssnar på musik. Det perfekta ämnen att veta något om om man vill brilljera i en musikdebatt med konkreta och äkta jämförelser eller exempel.

HULTSFRED HERE WE COME!

8-11/7 2009 smäller det!
Vi kommer att cruisa ner till Småland och äga sönder stället.
Många grymma band/Artister! Bla Thåström, Timbuktu, Hello Saferide och många fler!
I guess we'll see you there!

"Vi ska på hultsfredsfestivalen jag ska skrika mig hes och vara full och galen, älska i leran och på bajamajan skall jag skita ut alla mina bekymmer!"

Garanterat drag

Herre jävlar i min låda

Ibland gör man dumma saker. Ibland gör man dem direkt efter varandra.
Jag red och var på kiboxning (i2h) trots att jag hade sten ont i halsen. Blev inte bättre alls kan jag lova.
Sedan blev det utgång (på en torsdag) och en massa skrika och skaka rumpa vilar ju inte direkt upp min kropp.
Hemma hos Nazli lagom för att hinna sova 1.5h innan morgonspinningen, som var stenjobbig.
Ska börja sova mer än 2h i veckorna och ska inte gå på morgonspinning när jag lägger mig för sent.

Nu kan jag knappt snacka heller, men det är kanske lika bra. Jag har ju en tendens att snacka alldeles för mycket så nu får jag prova på hur det är att vara "normal".

Idag vankas sedan 2h övningskörning. Ska bli grymt bra, är galet taggad att ta körkort. Vettershaga ligger så sinnes långt bort från världen. Pallar verkligen inte plugga teori dock innan sommaren men det frå helt enkelt ta och gå. Någon som har ett förslag på hur man kan lära sig det mesta på så kort tid som möjligt?

Kärlek <3

Fantastisk nyhet!

Jag och Nathalie har startat en av världens mest läsvärda bloggar.
Än så länge skriver jag i båda men kommer förmodligen att byta helt sen.
Så börja er bekanta er med denna people <3

www.smaskig.blogg.se

Saker du inte visste att du ville veta om.

Skaparna


Det vankas våfflor!

MUMSFILLIBABBA!

Precis som resten av Sverige tänker jag: Imorgon börjar jag min nyttigare period!
Det är ju märkligt att det bara finns speciella dagar för onyttigheter och bakverk. Det är ju inte konstigt att Sverige blir fetare och fetare. Det finns varken smoothiedagen eller fruktsallad dagen. Konstigt kan man tycka. Men ack va gott det är.
Är hemma hos Natha och co, här får jag alltid god mat. Det är nog bra att jag inte alltid bor här, då skulle jag nog rulla fram.

Dagens låtar


Jag vet inte hur många gånger jag har sagt detta men vad vore musikhistorian vara utan det älskade 60 talet?

Tingeling tingeling


Haha! Jag älskar denna
.

Uppdrag 138

Idag gjorde jag ett uppdrag som säger: "Skicka en bild av dig till slumpmässigt utvald adress, bifoga en tjugokronorssedel." Jag hoppas att Gunn Karlsson i Hallstavik tycker att det här är en förtjusande bild och glädjer sig över sin nya förmögenhet. Jag är lite ledsen över att vi bara har en telefonkatalog för kommunen och jag hoppas innerligt att denna Gun inte känner till mina föräldrar eller går till pressen av någon löjlig anledning. :)
För er som inte fattar något alls så kan jag berätta att jag har en uppdragsbok som jag gör uppdrag ur. Imorgon ska jag nog klättra i träd tror jag!

Jag hittade ingen konstigare bild så den här blir nog tillräckligt skrämmande :D

Beach 09

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är tid för en förändring. Jag är nu frisk och kan börja träna igen. (sprang över en mil i helgen med sen snöade det igen, löpband here i come) så nu är frågan vad som ska ge mig motivaton? Jag får helt enkelt utnyttja insikten i min egen hjärna och använda den dåliga sidan att jag konstant jämför mig med andra. Jag ska åka till gymmet och se på folk som tränar. Somliga är smalare och tightare, men kan de så kan ju jag. Somliga är inte alls lika fit, kanske även jag är tightare, isåfall har jag ingen rätt att gnälla. Vem bryr sig om jag har lite valkar lite här och där? Allt går att  ändra bara man finner motivationen. Jag kunde vara fetare och har hellre lite för mycket former än inga alls. Nu är frågan hur hård resan är till formtoppen.

Are skinny more beautiful than curvy?


Städning gynnar miljön

Jag gillar att städbilarna i Norrtälje är elbilar. De rengör och tänker på miljön, tänk vilket samhälle vi skulle ha om alla prioriterade så. De har faktiskt flera olika bilar som enbart går på el, vissa små andra stora. Uppenbarligen fungerar de lika bra som vanliga.
// Maria Majsan Marran Wedin

Liknande denna som Vallentuna Kommun äger.


Bortgjord

Jag var väldans trött igår när jag satte mig på 676 mot Norrtälje. Det var många på väg hem från staden och jag fick inget eget säte. Satte mig brevid en kille i min ålder som förövrigt var väldigt snygg. Bussen börjar åka.
Plötsligt knackar någon mig på armen. Jag kastar upp ögonen och ser att jag sovit på den främande snyggingen axel. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt och kastar mig upp:  Vi var i Norrtälje. Jag frågar om jag sovit på hans axel länge och han svarar att jag "ramlat ner" efter första svängen, dvs ut från busshållplatsen. Jag ber så hemskt mycket om ursäket men han svarar "Det gör absolut ingenting, det var ganska mysigt". Haha. Stackars kille.
Detta var inte första gången jag gjort detta. På flyget från Stockholm till Skåne vaknade jag också på en främmande axel och då hade jag även dreglat. Dock säger man ju att man ska lära sig av sina misstag, men icke.

Dock tror jag att det var Nathas mössa som räddade mig, jag hårade ju iallafall inte ner någon.


Bob Dylan i Globen

Igår kväll var det Globen som gälde. Jag åkte dit med pappa Anders för att se popikonen Bob Dylan.
Vi hade rent ut sagt bajsplatser så vi såg inte så mycket men det var coolt ändå. Publiken var på topp och lokalen vibrerade. Sången var otydligare än vad jag hoppats och kompet tog övertaget. Nu är frågan: Var det en olyckshändelse eller börjar stjärnan bli raspigare i rösten, han har ju trots allt varit igång i ca 50 år nu. De bästa låtarna var: Like a rolling stone och blowing in the wind. Sjukt coolt att ha sett honom live och jag har även en grymt snygg T-shirt. Bilder kommer när jag inte är ett fysiskt vrak.
 
Här är "like a rolling stone". Som ni hör ändrade han den något men jag föredrar orginalet. Man kan ju dock förstå om han tröttnat på den ursprungliga versonen då han skrev den för jätte många år sedan. Fortfarande grym och orginell. Önskar dock att jag hade varit på Berns istället. Den konserten har blivit hissad i tidningar och hade endast 1000 åskådare, lite mer lagom.

Sorry folks

Har haft ca 2-4h sömn de senaste nätterna på grund av ett överspexat schema. Men sen fick jag migrän och nu har jag sovit bort den så jag är fit for fight och i fas för att blogga igen. :)

Veronica Maggio i Linköping

 Bild från Ullis.
Igår bar det av till Linköping med Sofie, Aline, Ullis och Pernilla. Jag var väldans trött efter min lååååånga dag så jag sov hela vägen i bilen. Både till och från konserten. Men jag sov inte under konserten iallafall!
Förbandet var ett lokalt bajsband. Killar i 30årskrisen som försökte leka popstars, de sög stenhårt.
När Veronica kom in blev det dock andra bullar: Publiken taggade till, kamerorna blixtrade och tonerna var rena.
Jag trodde faktiskt inte att hon skulle hålla måttet med tanke på att hon sjunger så svåra toner på plattan men hon tog alla lite omänskligt bra. Helt klart en positiv överraskning och en sevärd artist.
Dock var Thåström bättre men å andra sidan har han haft mer än tio gånger Veronicas tid i rampljuset och har betydligt mer material att leverera.
Rekommenderar att se Veronica på en större arena då denna lokal (Linköpings konsert och kongress) var lite för mysig och folkets-hus-aktig.
Grymt musikalisk tjej med härlig energi och styrka i rösten! Se henne :)

Två hektiska dagar

Torsdag:
Utsläpp i stallet.
Övningskörning
Skola m skolidrott
Gym och löpband
Buss och bil.
Veronica Maggio i Linköping.
Hemma mitt i natten.

Fredag:
Upp halv 6.
Smoothie till frukost.
Övningskörning
Morgonspinning
Bilresa till Universitetet där det var en föreläsning om vatten och dess miljöfrågor.
Donken. (Drack en kaffe, billigt och bra)
Kom hem och skulle käka lunch men farsan vägrade köra mig till stallet då det tar 5 minuter av hans tid så då kunde jag inte käka utan fick springa till stallet. (ca8km)
Red två hästar: Summa 3.5h ridtid.
Sprang halvvägs hem.
VÄLDANS HUNGRIG NU! Dock klarar man sig himla länge och bra på kaffe men är nu aningens skakis. Ska bli gott med middag. Vi har gäster så det blir ingen utgång idag, kan vara skönt då jag jobbar på lördag och tävlar på söndag.

<3 M


Shit happens


En liten läxa: Ta inte upp liftare!

Det livshotade rådjuret och Veronica Maggio.

Jag har kört bil i nästan två timmar idag varav 20 min var i mörker, inga konstigheter. Sjukt jobbigt att jag måste börja med teorin nu bara. BLÄ. Förövrigt höll jag på att krocka med ett rådjur som störtade ut ur skogen. Spännande kan man tycka, men eftersom jag har reaktioner som en hybrid mellan en hare och Stålmannen så han jag ju stanna snabbare än blikten, såklart! Jag fick inte ens motorstopp! (Kungligt bra? ;) )
Utöver detta har jag SJUKT mycket plugg nu. But I will survive.
Imorogon ska jag, Sofie, Ullis, Bea och Aline åka till Linköping och se på Veronica Maggio. Innan dess ska jag ha afrikanskdans, roligt!
Efter detta väntar FREDAG! Nu är då frågan om jag ska ut och ha lite roligt eller vara hemma och plugga/sova. Kan inte komma ihåg när jag hade en sovmorgon senast och jag jobbar hela lördag och tävlar hela söndagen så jag kanske måste börja tänka lite mer realistiskt. Men vafan! Man lever bara en gång och måste ju ha roligt någongång! Dock har man ju bara roligt under en begränsad period för sedan kommer sanningen ikapp mig och jag får jobba på McDonald's resten av mitt liv för att jag har för kassa avgångsbetyg. Ett riktigt dilemma, några lösningsförslag?

<3 M


Tävling hos Ullispullis

http://ulrikalinde.blogg.se/2009/march/tavlingtavlingtavling.html
Du kan vinna en bok och grejer!

Citat á la Yvonne

"Har du kjol på dig flicka? Du för akta dig för karlarna blir alldeles galna när man har kjol på sig"
Skön tjej :D


Nyheterna idag

 • "Josef Frizl säger 'Förlåt mig' " Någon annan än jag som känner att ordet är ganska överflödigt och otillräckligt då man haft sitt barn fången i en källare som barnmaskin i 24 år?
 • "Federly trampar på Anna Books fot och hon bryter två tår." Ja det var säkert oavsiktligt för man behöver ju inte stampa för att bryta tår utan det räcker med ett ofrivilligt tramp.
 • "10 åring ihjälbiten i Italien av 30 vildhundar." Skicka dem till Kina bara så blir de sju sorters rätter.
 • "Vickan och Daniel blir mynt, koppar, frimärken, tallrikar ..." Skönt att vi betalar skatt så att vi har tillgång till sjukvård, A-kassa och får möjligheten att finansiera tillverkningen av kungliga jävla koppar.
 • "Bevis: Fettma lika farligt som rökning." Damn, där rök min teori om att det är betydligt bättre att lägga en 50lapp på en burk B & J istället för en packe cigg.
 • "Nadja Suleman har fött åttlingar." Stackars sate, jag hoppas verkligen att graviditeten var avsiktlig.

Vilken härlig dag tralalalalalalalalalalalala!

Dagen började för tidigt som vanligt men eftrsom jag känner mig själv rätt hade jag redan packat väskan, lagt fram dagens outfit och gjort en smoothie att ta med mig.
Sedan övningskörde jag i ca 40 min, det gick bra! Gjorde en perfekt parkering, jag anar att det är det dom kallar nybörjartur. i eftermiddag ska jag köra en timme till.
När jag kom till mammas jobb var Yvonne där. Hon har ett socialhandikap och är valdigt spontan, ärlig och fullständigt udnerbar. Idag när hon hälsat sa hon: "Du är väl inte med barn, flickebarn?" Jag garanterade att så inte var fallet, jag hade bara en dunjacka på mig. "Det är bra det, i din ålder".
Jag ser det som en anledning till att trotsa min obotliga förkylning och springa en sväng i eftermiddag.

Idag har jag (håll i hatten) 2.5 h håla! Och jag har redan packat dagens tradera paket så jag har tid att sitta ute i solen och läsa min engelskabok som skall vara utläst och redovisningsklar på tisdag.
Ha en underbar dag people! Det är vår:D

Så här glad är jag idag! Även Natha förmodar jag då hon är i LA och träffar sin boyfriend!

Sverige vänder kappan efter vinden och jag agerar wannabe

Har människan ett behov av att hata eller ser vi ett syfte med att negligera andra människor för att höja vår egen självbild?

Det svenska samhället borde inte vara så ytligt och oetiskt. Varför kan det inte bara vara så att alla kan accepteras för den man är? Vi pratar om rättvisa i både media och skolor men utanför väggarna sker ingen förändring. Allt ska vara så rättvist som möjligt, oavsett vilken kön, religion eller samhällsklass man tillhör, samtidigt som det mångkulturella samhället inte accepteras av alla, inte ens av en majoritet. Dubbelmoral på hög nivå anser jag.


Att de hemlösa tillhör kategorin nationella misslyckanden är ingen hemlighet. Människor som pantar burkar i mängder för att kunna äta en bit mat tillhör vår vardag och vi anser dem som besvärande. Vi väljer inte att se att de faktiskt gör något för miljön och låter bli att leva på våra skattepengar, utan vi väljer bara att se dem som ett problem. Detta är en riktigt otrivsam levnadsstil som ingen frivilligt har valt. Dessa människor betraktas som sämre just för att de är hemlösa. Vi föraktar dem för att de förstör vår fina, rena och vackra miljö men vad ger oss rätten att klassa oss värdigare?

  

Man kan säga att i Sverige klassas man som acceptabel om man inte sticker ut från mängden. Samtidigt som vi hävdar att vi vill främja landets minoriteter. Multisamhället är en ursäkt för oss att känna en moralisk höjd trots att vi inte accepterar den alls. Jag anser att de flesta svenskarna vänder kappan efter vinden och jag hoppas verkligen att vårt samhälle ändras. Det är i alla fall ett mål jag har att sträva emot att uppfylla.
Någondag framöver skall jag och Beatrice Rindevall (Hon ville ha en utmaning av mig, här kommer den) gå runt och ta upp burkar från soptunnor i stan som vi sedan skall panta och köpa en situation sthlm, bara för att förstå känslan och blickarna.Tänkte ta denna bild och photoshoppa till lite skuggor och annat risigt så att vi ser illa tilltygade ut, men jag är lite för dålig så använd fantasin människor. Jag tänker själv lägga till detta uppdrag i min uppdragsbok :)


Dagens viktigaste punkter

 • Sparka på all snö som är kvar, den smälter snabbare på större yta.
 • Jag klarade min första omkörning.
 • Natha åker till LA.
 • Vi började planera Turkiet resan i dag i skolan.
 • Jag börjar ha koll på Veronica Maggios låtar till torsdagen.
 • Jag har en kvart B & J att avnjuta. Cheesecake/brownie.
 • Har tagit kontakt med två av mina äldre syskon idag. Första gången på ca 8 år. På tiden?
 • Jag ska inte börja jobba förrän 4 på lördag -----> bamseutgång på fredag. Frågan är: Var ska vi denna helg?
 • Hade möte med rekorn idag utan att bli relegerad.
 • Kommer läsa 300 poäng mer än alla andra i min klass i trean.
 • Jag måste börja plugga körkortsteori nu.
 • Mitt hår luktar sommarblomma.
 • Våren är på G! ;)


Ha det king! Chingeling.


Saint Patrick's Day

Saint Patrick's Day är Irlands nationaldag  som firas den 17e mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgenj st. Patrick . I bland annat Usa, Storbritannien och Irland  är det tradition att ha gröna kläder på sig. St Patrick är även känd som den person som tog kristendomen till Irland.

Därav har jag ialafall en grön scarf idag dagen till ära.
Någon gång i livet skall jag vara i Irland denna dag. Någon som är sugen att joina nästa år?
Take care!

Jaja, grön tröja iallafall. Denna bild är från valborg. För er som inte ser det uppenbara så är vi muterade powerpuffpinglor. Såklart :)


Fredagen i bilder


Jag stal en hatt och en främling ser ut att gilla mig lite halvmycket.

Sofie är en riktigt gosa

Intar försvarsställning med axelbandslösklänning.

Ganska mycket folk, dock stark blixt.

Det var väl halvbra ordning, men jag fick iaf till en höjdarpose!

Tack Ellen för bilderna <3

Tradera finansierar konserter och körkort.

Sjukt trött idag men jag anar att jag inte är den enda som är det. Känns lite tufft att jobba lördag och tävla söndag men det är iof roligt med båda cash och tävling. På torsdag är det Veronica Maggio med girlsen så nu gäller det att pressa hennes låtar. Skönt att hon bara har gjort två skivor så det är inte en lika omfattande förberedelse som inför Thåström.
På måndag om en vecka är det dock Bob Dylan på Globen så då är den ju ett antal låtar att lyssna igenom. Hur mycket musik har han inte producerat sen hans debut på 60talet?
Vettefan om de kan slå Thåströms konsert men man vet ju aldrig.
Imorgon ska jag konka 16 paket till posten till mina tradera kunder.
När denna månad är slut kommer tradera att ha inkasserat 3500kr till mig. Varför jobba extra när man kan sälja begagnat tjaffs? Sjukt nice iallafall.
Taggad att öveningsköra imorgon, går riktigt bra nu. Längtar så tills jag får körkortet men först måste jag börja plugga teori vilket kan bli jobbigt, men det löser dig. Någon som har tips på gratis prov/inlärningsprogram på nätet eller något annat gratid alternativ?

Ganska ugly pic, men det är tröjan som skall vara i fokus.
Ha det king chingeling!

Bajs måndag

Övningskörde imorse och fick ett enda kärringstopp på ca en h. Det är väl inte så farligt tycker du, men jo för det var precis framför en polisbil.
Sen gjorde jag ett matte prov, det sämsta i mitt liv trots att jag pluggade länge igår. Ursch va kass jag blivit.
Har altlid varit bra på matten men nu är jag urusel.
Ska på geografi nu och skriva om amazonas, det borde jag klara av.
Imorgon är jag kallad till rektorn, halvkul.

Men jag är ganska glad ändå. Jag ska tävla i allsvenskan div 1 på söndag, tänkte äga alla andra lag :)

Döden i schlager SM

Nu har jag inte sett mer än vinnarlåten och fy satan va kass den är. Jag diggar inte genren schlager alls och hoppas att resten av Sverige förstår att melodifestivalen behöver en uppryckning för att hålla i längden. Ta in lite bra artister eller lägg ner tävlingen ett tag så kanske intresset kanske ökar.
Lyssna istället på Thåströms "döden en i schlager SM". Ganska passande att han spelade den igår när det var finalen i Globen.


Denna version är från igår. Take care!

Död åt derivata

Sjukt trött, har ju vart vaken i snart 13h redan.
Sitter och försöker förstå matten vi ska ha prov på imorgon. Dock är jag för dum för att lära mig något. Jag har verkligen blivit en kass människa. Förr var jag asbra i skolan men nu blir jag bara sämre och sämre. Jag har bannemej skjutit upp att plugga inför det här provet jätte länge och liktförbannat sitter jag här dagen innan. Sjukt onödigt! Visst jag kan intala mig att jag pluggar bättre till nationella men det lär jag ju inte göra heller. Nu får det räcka, härmed inför jag "plugg varje dag-metoden". Har aldrig provat det men det är värt ett försök.
Först ska jag bara sitta uppe halva natten med en balja kaffe och hoppas på att man kan pressa in fakta. Matte C suger och jag med. Men nu jävlar ska jag skärpa mig!

Pressar förövrigt fortfarande Thåströms nya skiva, den är fantastisk. Dock bör jag börja pressa Veronica Maggio eftersom vi ska till Linköping och se henne på torsdag. Roligt :)


Längtar verkligen tillbaks. Nästan så att man ska åka dit idag igen :)

Godmorgon!

Godmorgon alla människor! Hoppas ni har en bra dag framför er.
Jag ska till Uppsala för att tävla och sen blir det nog kiboxning med brorsan.
Ha det gött!

Stadiet innan koma

Blä! Jag ska upp kl halv 5 imorgon och har fortfarande saker jag måste göra ikväll. Sjukt jobbigt! Jag behöver verkligen sova men det hinns inte riktigt med. Nästa helg hinner jag nog med en, annars dör jag :)
Ha en makalös söndag och lyssna på Thåströms nya skiva!
Köpte förövrigt en Thåström tisha idag. Bilder kommer!
Har även en Ramones tröja, de är också kungar.

<3 M

Thåström till president

Spelningen med Thåström för grym! Han spelade 20 låtar och var fullständigt fantastisk. Han är riktigt bra live och har väldigt underhållande rörelsemönster. Riktigt bra spridning av musik, både från Imperiet,  början av hans solokarriär och många spår från den nya skivan. Han höll till och med ett litet mellansnack vilket han tydligen aldrig gjort tidigare.
Det är makalöst att han efter så många år i branchen fortfarande är så jävla bra. Jag kommer absolut se honom igen om jag får chansen och rekommenderar alla att göra det!
De bästa låtarna idag var: Höghus låghus, självbiografi med testamente, du ska va president och alla vill till himmelen.
All heder till Thåström.

Förr gillade jag bara Thåström men nu är jag lite kär faktiskt. Galet bra artist!


Nu kör vi racet

Nu åker vi till stan och ser på Thåström.
Denna bild tog min brorsa förra gången han såg honom live.
Ska bli grymt roligt!

Baksidan

Jag la in många annonser på tradera för två veckor sedan. Jag resonerade att det var skönt att få dem utlagda på en gång. Jag var väldigt dum eftersom jag nu  har 40 vinnarmail att skriva. Sedan ska allt packeteras.
Riktigt jobbigt att bära dem till posten sen också. Får låna brorsans hockeybag eller något :)
Nice med extra cash iallafall!

Kryssning 08: Jag Sofie (<3) och Klara. Vi räddade Klara från lekrummet och hon fick följa med oss på kundvaktsfärd och annat roligt. Sedan fick vi en utskällning för att vi stulit henne och hon försvann ganska fort från vårt liv. Sen fick vi inte åka kundvagn heller för att vi kunde göra illa oss. Så nästa gång ska vi ta med en hjälm och köra igen, vad säger de då måntro?


Satan i gatan

Idag är jag sjukt trött och sliten. Det var roligt igår iallafall!
Nu är det läge att ta en powernap och sen blir det tempo igen. Har en massa att göra innan kvällen då jag ska med mamma och brorsan på Thåström. Det ska bli grymt roligt, pressar den nya skivan nu för att vara i fas och komma in i stämningen.
Idag är det förövrigt melodifestivalen har jag hört. Frågan är: Who cares? Jag ska iallafall lyssna på bra musik. Väntar på den dagen jag blir positivt överraskad av tävlingen. Det är ju egentligen jättemysigt att följa TVprogram generellt sett, men då ska bannemej programet vara bra! Förr såg jag mycket på tv och följde massor med program, men nu följer jag inte ett enda. Ganska tråkigt att förlora en vardagsrutin som är nice men vad är egentligen bra på tv just nu? När jag ser på tv nu går det nästan bara bajsprogram så jag slår hellre på en film. Jag blir bara arg av alla d-kändisar som visar hur man gör pyttipanna typ och stänger ändå av tvn efter ett tag, bara lite argare vilket är bull.
 Eftersom jag har ett så pass tight tidsschema så missar jag ofta program som jag egentlligen velat se. Så följer jag en serie slutar det alltid med att jag inte vill se mer för att jag missar så många delar, tråkigt.
Men det är bra att jag har mer tid för annat iallafall :)
Ska gå ut med hunden en stund. Ha en kungligt bra lördag!

Funderar på att fixa frillan snart. Ska nog bli ljusare. Frågan är bara hur ljus jag skall bli,Ska jag bli som jag var på den här bilden: liten varmare brunt? Eller ska jag nästan bli mörkblond? Svårt det där med hår.
<3 M


Idioter!

Varför vimmlar det av idioter i detta samhälle?
Det är en tjej som köpt en grej av mig hos tradera. Eftersom jag har personkonto behöver man inte ha något clearingsnummer och då jag förklarar detta svarar hon på detta viset:
"Jag har inte tid att gå till en bank, vill du ha pengarna eller inte? Hur svårt skall det vara att skriva sitt clearingsnummer?"
Jag vet inte om vissa människor har ett behov av att vara bittra och otrevliga. Kanske beror på att deras liv suger så att de måste få ut sin ilska på andra.
Nu fick jag iallafall ringa Nordea och vänta i 20 min på att jag fick tag på dem bara för att denna jävla PMShäxa skulle få mitt clearingsnummer som hon inte behöver. Nu har jag ca 50 min innan jag ska till bussen. Innan dess ska jag ducha, packa, fixa mig och äta något.
Blä.
Ha en underbar kväll! <3

Hittade denna bild från nyår. Tagen av Bea.

Rivstart

Nu börjar skolan, damn.
Jag har dock hunnit med ganska mycket på morgonen. Jag har både övningskört och varit på spinning. Utöver det har jag suttit på mammas jobb och pluggat matte. Inte bara för att det är prov på måndag utan också för att de får hit mackor från ett bageri och har tillgång till en kaffemaskin.
Har sovit ca 5 h de senaste nätterna så kaffe krävs för min och andras överlevnad. Tog med mig en stor termos till skolan nu som kommer räcka ett bra tag. Visst jag kanske ser ut som en kaffetant, men det är helt klart värt det!
Har även sökt ett jobb på morgonen som ledsagare för kommunen och sen hade jag en ganska lång diskussion om den svenska melodifestivalen och musiken som har varit med mammas arbetskamrater.
Förr tyckte jag att meloifestivalen var roligt och spännande men nu fylls jag bara av fasa när jag tänker på all skitmusik. Det skall föreställde de bästa svenska låtarna men trots detta gillar jag inte en enda. Jag såg på det första avsnittet med mamma men skämdes så att jag inte ville se mer. Härmed dömmer jag ut melodifestivalen och hoppas att Sverige inom en snar framtid ger upp schlagertrams och dansband.
Ha en toppen dag! Det är fredag :D

Saknar Skåne en aning idag. Vill åka ner igen snart. Saknar er tjejer!

Kärlek är för dom

Thåströms nya skiva ute nu.
Måste säga att jag trodde att den skulle vara ännu bättre med tanke på att den blivit hyllad av de flesta kritikerna.
Dock är det ett faktum att skivan är bra! Riktigt bra faktiskt.
Hade dock väntat mig lite mer riv i låtarna, som på Imperiets tid.
4 av 5 smurfar får den av mig. Hög kvalitet men lite för liknande sound.
Thåström skriver ju musik i väldigt tydliga perioder så man hör ju vilket skiva låtarna kommer ifrån, men min personliga åsikt är att en skiva behöver lite mer bredd för att vara en femma.
En eloge till Thåström iallafall. Att han fortfarande håller samma kvalitét efter alla dessa skivor är fantastiskt.
För mig gäller det att pressa den nya skivan till på lördag då han uppträder på Cirkus, Lyssna på den och njut helt enkelt!

Dagens skönaste


Mammas vinterkängor Min fulaste och skönaste dunjacka. Under detta "vanliga" kläder. Skönt att slippa byta om när man bara ska ut en liten sväng utan att hinna bli iaktagen.

Pluggade och red samtidigt idag. Två flugor i en smäll! Fruktansvärt tidssparande.

Metros sminktips idag. Diggar mycket skuggat och blå är en del av temat imorgon.

Eftersom det snart är helg har jag möjlighet att sova ut och få bort de röda ögonen. SWEET!

Upprepade tappra försök att svälta katten. Ni ser ju bara hur fet hon är! Jag har iallafall börjat slänga ut henne varje gång jag ser henne äta. Då får hon springa in genom kattluckan igen och får då lite motion. Vi fortsätter så ett tag och hon ger upp, ibland. Har fan ska man svälta en katt? Mamma tycker jag är hemsk men det är ju för hennes bästa. Hon kan knappt sitta så det är läge för en förändring.

Kungliga tårtor räddar inte landet!

Just nu är det giftermål som är i centrum för Sverige. Inte för oss vanliga människor utan för kungligheter. Vi vanliga människor har precis förlorat våra arbeten och har absolut inte råd att genomgå en dyr vigsel. Däremot har våra regenter det privilegiet. De övriga som följer media för att se hur lång tid det kan ta innan de själva har råd att gifta sig finner bara kronprinssessan Victoria och Daniel Westlings lyckoönskningar och annat offentligt smörande. Samtliga Tv-program ställs in och tidningarna fylls med meningslösa debattartiklar gällande vigselförrättare, håruppsättningar, Reinfeldts godkännande, troliga kostnader och hur Sverige som land kommer gynnas av förlovningen.


Hela kalaset förespås kosta skattebetalarna 25-50 miljoner kronor. Däremot tros bröllopet vara en investering för landet. Svensk handels presschef Cecilia Giertta förmodar att Sverige kommer inbringas miljardbelopp tack vare vigseln, vilket jag har oerhört svårt att se. Jag anser att det är vansinne då den lågkonjunktur som råder i landet också är ett stort internationellt problem. Personer i allmänhet har inte råd att åka utomlands just nu. De som prioriterar att resa nu lär knappas välja ett så trist resmål som Sverige på grund av vår kända monarki. En kunglig vigsel är inte direkt en världsomfattande nyhet. Skall turisterna åka hit för att köa utanför Drottningholm för att få se Victoria komma ut och stoltsera med sitt vänstra ringfinger? Visst, vi vill tro att detta kommer att ske eftersom våra kungligheter är några vi inom Sverige värdesätter väldigt högt. Den bilden är dock historia. De representerar bara en historisk heder. De donerar pengar till cancersjuka och finansierar ett barnsjukhus i Göteborg, vilket är beundransvärt. Originaliteten och hedern försvinner till viss del då vilket företag eller privatperson som helst kan göra det. Skillnaden är att kungafamiljen använder våra skattepengar.


Jag vet inte om det bara är jag och min generation som inte hyser den respekt för kungligheterna som våra förfäder gjorde. Kanske för att deras plats i samhället känns överspelad. Monarkin har ersatts av demokratin och därför anser jag att det är politikerna som bör få den publicitet som kungafamiljen idag äger. Politikerna är utsedda av oss medborgare och representerar majoriteten av den svenska befolkningen. Kungen säger ju inte så mycket om Sverige som land i helhet. Vi har inte valt honom och jag har svårt att se att han kan förändra världen och sättas i historia böckerna som hans föregångare gjort. Han har inte makten eller kompetensen att förändra Sverige och det finns en anledning till att Sverige ser ut som det gör idag. Sverige har gått framåt i alla avseenden de senaste 100 åren. Det enda som har stannat kvar i den tiden är just kungahuset.


Somliga anser att kungen har en viktig roll i dagens samhälle. Att den långvariga positionen han besitter är betryggande i relation till politikernas, som man kan förkasta på grund av deras politiska åsikter. Men det är politikernas jobb att yttra sig om sina åsikter. Jag känner att Sverige inte behöver en lojal och konflikträdd lekfarbror. Vi behöver en förändring.


Det är inte lönt att dramatisera förlovningen enbart för att händelsen har varit viktig och hedersfull förr. Det finns en anledning till att vårt samhälle ser ut som det gör idag. Historia skall bevaras och nya händelser skall fylla media. Visst kan det vara roligt att upplysa Sverige om positiva händelser i denna svåra tid, men samtidigt måste man vara realistisk. Sverige har mer betydelsefulla saker att tänka på nu än ett kungligt bröllop för pengar vi kunde lagt på att få en stor del av befolkningen på fötter igen.


Kittla dödskönt i kistan!


Är med Natha, Aline (N&A i bilf), Ellen och Lucho! Har precis käkat lasagne! Herre jävlar i min låda va gott det var.
Nu är det läge att chilla med lite vitt och brie. Vi taggar till inför morgondagen. Natha och två av hennes klasskamreter har hyrt en lokal och de har betalat 4 lök för en DJ mm så festen kommer bli grym! Mysigt att vara på lokalfest istället för krogen. Känns så mycket personligare.
Nu ska vi gosa!

(Bilden är från Midsommar, hittade ingen bättre på Alines dator men känn sommarkänslan)

Hungrig

Har inte hunnit käka lunch och eftersom jag har oerhörd flyt idag har jag glömt min plånbok hemma.
Jag kommer vara hemma hos Aline kl 6 och hoppas verkligen att hon kommer ha MASSOR med mat hemma.
Jag är fruktansvärt glad över att jag käkade en banan och en smoothie till frukost. Annars skulle min mage sjunga opera vid det här laget. Nu är det endast lite hiphop lite då och då. Känns helt ok.


Man skulle haft en tårta!
Bild tagen av Erik Segerstolpe. Tårta bakad av mig och Natha.

Hetsdag

Upp tidigt imorse. Sedan körlektion halv 8. Den gick förövrigt bra, det är roligt att köra bil.
Sedan åkte jag direkt till stallet. Red en häst och fick även ett samtal om ett jobb till.
Ska börja hoppa en häst och få 200 per gång. Lättförtjänta pengar.
Hem för dusch och sedan till skolan. Matte, Svenska och Specialidrott kvarstår. Hade dock inte någon tid att sätta mig och förbereda redovisnignen idag så det blev till att läsa anteckningar på hästryggen.
Har pratat med min mamma och planerat ett meeting också. Vi åker till Gävle vecka 16 och tävlar tre dagar. Blir förmodligen två 140.
Nu börjar min lektion!
Ska träffa Sofie sen och efter det ska jag träffa Aline som precis kom hem från Australien. Riktigt bra tajmat eftersom det är oroligt där just nu och turister evakuerats. Jag ska få presenter. Spännande:)

Ha det gött people :D


Imorgon har denna puma hyrt lokal. Det ska bli roligt! Dock är det ett tema som jag måste klura lite på.  <3

Må kraften vara med dig

Man brukar säga god natt. Men varför gör man egentligen det? Man borde säga "lycka till att vakna" eller "ha en trevlig uppgång". Det är ju inte sömnen som är grejen, utan att vakna och vara pigg.
Nu ska iallfalla jag sova för jag ska åka hemifrån kl halv 7 imorgon. Inte är det god natt heller, utan jag hoppas att jag lyckas ta mig upp. Det är det som är svårigheten, inte att lyckas sova genom natten. Nu hoppas jag att ni också tar er upp imorgon då det är ett helvete att starta dagen med att försova sig. Må kraften vara med er mates!

Ni får iallafall en godnatt puss av min lilla gosa. Enjoy!

17 år och gravid

Hahaha! Jag hittade denna underbart charmerande fotto på den vackra varelse som är jag.
För att förklara mig måste jag berätta att jag är bra på att spänna ut magen. Då pratar vi inte lite utan jag är kungligt bra på att se gravid ut.
När jag bestämt mig för att flytta hem från Skåne tänkte jag att jag lika gärna kunde skämma ut mig. Så spontant beslutade jag mig för att låtsas vara gravid på Ica och sen drabbades även apoteket. Det som var roligt var att alla kollade verkligen på mitt ansikte, på min mage, ansikte mage, ansikte mage. Jag kommer speciellt ihåg en gubbe med blå skjorta som inte kunde sluta glo. Sjukt vilken respons man får då man är 17 år och gravid. När folk upptäcker att man uppfattar deras stirrande ögon ler de bara morderligt som om min absurt uppsvällda mage är allt annat än vacker. Jag vet ju att de tänker "oj oj oj, barn utan framtid". Likt förbannat ler dom.
Efter Ica gick vil till apoteket. Mina vänninor trodde inte att jag skulle våga fråga kassören om de hade bröstpumpar men jag kör racet. Efter att jag pratat med kassören ett tag och fått de olika pumparna instruerade och funktionförklarade kan jag inte hålla mig längre. Jag börjar fnittra lite och möter kassörens blick, Jag klappar mig på magen och säger "jag tror nog att jag väntar lite, det är ju ett tag kvar". Kassören tackar mig och jag går med mina vänninor i släptåg ut från apoteket. Jag formligen dör av skratt. Inte blir det bättre sen när gubben med blå skjorta kommer ut ur affären och börjar glo på mig igen: Ansikte, mage, ansikte, mage. Han ser oerhört förbryllad ut, jag kan nämligen inte hålla ut magen samtidigt som jag skrattar.

Så nu är frågan varför jag har den där uppdragsboken? Jag hittar ju på galnare spontana uppdrag själv. Jo, med bokens uppdrag har jag en ursäkt. Min omgivning skäms inte lika mycket då!

Observera att det är två ben och inte ett från sidan :)
Bilden lånad från Cissi "Puman" Östlund.

ps. Det är busenkelt att få sittplats på en full buss om man spelar gravid. Kan dock vara bra att se om det sitter någon man känner på bussen först.


Blä

Eftersom jag inte kunde rida imorse måste jag rida när ridhuset är ledigt vid 9. Kommer alltså inte vara hemme förrän 11.30 och nu, innan dess, får jag hetsskriva en labbrapport som är obeskrivligt tråkig.
Inte nog med den oturen utan imorgon har jag bokat en körlektion 07.30 och sen blev det ändrade planer i skolan så jag börjar inte förrän 12.10. Frågan är vad jag ska underhålla mig med under tiden. Matte kanske? BLÄ. Torsdag ska ju vara en bra dag med pannkakor och "snart helg" känsla. Men ack och ve. Det blir en obrukad sovmorgon och påsar under ögonen.
Vad ska man säga? Shit happens...

Den här är iallafall lite rolig så nu känns det bättre. Nedrans dumma amerikaner :)

Smart girl?

Idag har jag gjort en jätte dum grej. En sån där grej som man verkligen skäms över. Man vill ju inte få bevis på att man inte är den brighta människan man tror. Jag hade hursomhelst försvunnit över 400riksdaler till mitt konto i söndags men kunde inte komma på varifrån de kom. Jag pratade med mina föräldrar som var oskyldiga och jag kollade i detalj igenom min dag för att se vad jag spenderat pengarna på. Jag t.o.m mailade Nordea då jag misstänkte en stöld.
På kontot stog det nämligen bara ett kontonummer där det brukar stå ett namn eller ett företag.
Sen slog det mig. JAG förde över pengar till mitt sparkonto. Satan i gatan va kass jag är.
Alla gör vi misstag har jag hört, men det är lika pinsamt varje gång!

Ungefär samma pinsamhetsgrad som när Ullis sa "Maria ramla inte" och jag hinner knappt svara "Jag ramlar aldrig" innan jag stoppar knäet i asfalten. Samtidigt som ett kort tas såklart!
Resultat: Kombinera inte förstora skor med monsterklack, alkohol och människoeskorterande.


Godmorgon people!

Vaknade av mobilen idag. Trodde att det var Pernilla som skulle hämta mig och åka till stallet. Vi hade planerat en dressyrträning inför helgen för Anders Tillberg. Dock var det inte Pernilla som ringde. Det var Johanna.
Jag läser specialidrott och brukar vara ledig på onsdagförmiddagar. Jag anmälde mig dock till Svenska C kursen som började idag, för att få lediga timmar i trean istället där jag skulle ha läst biologibreddning.
Det var detta Johanna påminde mig om idag. "Helvete" tänkte jag. Jag kan ju inte skolka den första lektionen på kursen. Svenska är ju ett enkelt ämne där det är lätt att brilljera så det första intrycket är viktigt.
Jag fick helt enkelt ringa ett par samtal och orda ersättare.

Nu sitter jag i skolan och skall skriva en kolumn till nästa lektion. Det ska bli roligt faktiskt! Alla alternativ till matte/fysik/kemi nötande är skönt så nu sitter jag här och försöker tagga till. Den första uppgiften är ju viktig eftersom man vill påbörja kursen med fanan i topp. Det skall jag! Förslag på ämne? Funderar på att ta lite från mitt inlägg om den kungliga förlovningen. Mest för att jag är lite lazy :)
 
Denna kjol köpte jag för ett tag sen. Måttligt Sex and the city inspirerad. Dock har jag uppnått den insikt att jag knappt kommer använda denna dröm. Den är lite för mycket, kan inte bäras till vardag och känns inte stylish och uppklätt. Mer bus och gos kjol. Men i sommar smäller det. Längtar tills dess!

Ta fram saxen

Är du trött på att vanliga svarta strumpbyxor lätt blir tråkiga?
Klipp vågräta hål i dem. Jag tycker att det blir asballt. Dock är bilden ganska kass eftersom jag har en dålig mobilkamera.
Använd strumbyxor som är ganska tjocka och inte fransar upp sig.

Body: Monki
Kjol: Gina


Våga exprimentare!

Vinnarskallen börjar tagga till.

Har gjort en tävlingsplan med mina föräldrar idag.
Fick igenom nästan alla tävlingar varav ett är ett meeting i Gävle.
Ska verkligen försöka kvala till SM iår. Det kommer att gå.
Jag kunde vara med i en cup som har deltävlingar i båda Norge och Danmark men mamma vägrar. Blä.
Jag ska iallafall göra det bästa av situationen.

Ska sälja kusen om ett år. Någon som är sugen?


Världens bästa låt


Den här låten är fruktansvärt bra tycker jag. Speciellt den här versionen är grytm bra!
Njut bara njut.

Tagga tagga tagga

Det är Thåström på cirkus på lördag. Därför bokstavligen pressar jag Thåström, Imperiet  & Ebba Grön just nu. Det är ju så fruktansvärt pinsamt om mam inte kan låtarna när den övriga publiken sjunger med. Som tur är kommer den nya skivan ut på fredag så man kan ju inte ta för givet att majoriteten lär sig samtliga spår utantill på ett dygn.
Thåström är iallafall mycket bättre än vad jag tidigare trott. Jag hade även uppfattningen av att han bara gjort deppig och ledsam musik, men icke! Massor med höjdare! Ge honom en ärlig chans innan du stoppar honom i samma fack som jag gjorde. Förövrigt har den nya plattan blivit hyllad. Ska bli spännande och se om den lever upp till förväntningarna.


Tisdags gos på SL-bussen

Lång morgon i stallet. Hade dock med mig min lilla hund som är en riktig gosa, dock hatar hon att åka buss. Hon fick sitta i sadelkammaren när jag red stackaren, men vad ska man annars göra? Hästar är hårda och Babsan är mjuk.

Nu har jag även betalat kostnaden för att stå i bostadskö i Stockholm. Jag har pratat med Babsan om det idag och hon känner att det är okey att bo i lägenhet, så hon får följa med mig. Hur ska jag annars klara mig utan min lilla gosa? Jag tror att hon kommer bli en galet bra stadshund! Jag kanske blir en riktig trendesetter och sen konkurrerar Shetland Sheepdogs ut chihuahuarna! Helt klart en möjlighet!


Ett uppdrag till avklarat

Jag skulle ta kontakt med någon som äger samma snygga namn som jag har. Man skulle ta kontakt med den som botte längst bort i världen iallfall och det var bara en som inte var ifrån Sverige, FÖR enkelt.


Hur går uppdragen?

Nu undrar du säkert varför jag inte skrivit så mycket om min uppdragsbok! Jag har inte gett upp!
Än så länge har jag gjort 27 av 189 stycken. Idag förde jag över 25 riksdaler till ett obekant konto för att sedan vänta på en överraskning. 25 kronor är ju inte så mycket så frågan är vad dem kan gå till. Antingen är det till företaget som publicerat boken som sedan skickar en lapp där det står "du är en lättlurad jävel".
Eller så är det till ett gott ändamål, men det har jag svårt att tro eftersom boken mer eller mindre går ut på att göra elaka saker. Kanske är detta uppdrag till för balansens skull?
Dock anar jag att det kan komma hem information om Jehovas Vittnen eller Rikets ord. Vem är det egentligen annars som finansierar dessa dumma säkter? Kanske kommer det hem vittnen till mig flera gånger per år bara för att jag visat intresse för detta.
Kanske det är någon som skickar hem 2.5 tialotter bara för att jävlas?
Vi får se helt enkelt, ganska spännande.
 
Väntar fortfarande på att någon skall köpa boken för att utmana mig att fullfölja samtliga uppgifter innan mig!

Alla köper skit

Nu har jag lagt upp 16 nya annonser på tradera och det svenska folket har redan börjar buda.
Har än så länge fått in 2500kr på att sälja saker som jag aldrig använder och som jag förmodligen skulle ge bort eller slänga. Tack vare detta kan jag istället strunta i att jobba ett par helger. Riktigt bra!
Gå till http://www.tradera.com/ och buda på mina artiklar eller sälj skräpet du sparar på :)
Publicerings tips:
1. Ha bilder på allt.
2. Ta ett par kronor över vad frakten egentligen kostar. Om någon frågar varför kan du säga att denna summa är för publisering och packetiring.
3. Prata med alla i din familj om de har saker att bli av med.
4. Skriv alltid om det är något fel eller någon defekt på varan. Annars kan du få negativa omdömen vilket resulterar i att andra väljer att inte buda på dina varor.
5. Prova att lägga upp en annons innan du tänker att "den här skiten vill ingen ha". Lita på mig, folk budar på allt om man börjar budgivningen på 1 riksdal. Budar en börjar fler. Budar fler tror många att varan är attraktiv.

Inkomsterna skall komma enkelt!
Snygga vita stövlarT.ex dessa stövlar från skopunkten såldes för 238kr och köptes från början för 150 kr. Det Känns ju helt ok :)

Mellanmål

Många anser att mellis ofta blir dyrt eller onödigt onyttigt. Men det behöver inte vara så.
Det är enkelt att ta med aig på morgonen om man vet att man ska vara borta hemifrån länge.
Jag brukar göra smoothies och hälla över i en flaska, förvara i kyl. Komplement till drickyoghurt fast billigare och nyttigare.
Jag brukar även fylla en lite plastburk med russin, nötter och frön från mammas bakskåp. Precis som de små nötpåsarna man kan köpa överallt.
Sen är ju frukt idealet såklart!

Smoothien jag dricker nu är förövrigt den godaste på länge. Den innehåller kokosyoghurt, frysta hallon och lite lättmjölk för konsistensen. Kunde bli godare med en smula florsocken (Då den nästan är sur) men jag föredrar utan tillsatt socker. Brukar ha vanlig naturell yoghurt så denna är ovanligt "onyttig".
Yummo <3

6 sanningar om mig


1. Jag har konstant röda ögon just nu. Ska fasiken köpa ögondroppar snart.

2. Jag har en virvel i mitt högra ögonbryn så de är aldrig jämna.

3. Jag gjorde semlor till min familj idag bara för att jag varit så trött och otrevlig på sista tiden.

4 & 5. Jag köpte en t-shirt till min brorsa (HM 98 kr) som jag nu använder som myströja och detta är min morgonfrilla, förstår ni varför jag aldrig orkar platta/borsta håret nu?

6. Jag har en efterbliven katt som låtsas att det är mysigt att sitta i mitt knä även om jag sitter med en rätvinkel mellan lår och mage. utöver detta dreglar man massor. (därav kudden)

Dagens låt

Jag älskar:
The Troggs - Wild Thing
Grymt drag! Jag blir alltid taggad och glad av den här låten och kan inte låta bli att sjunga med :)

"Wild Thing I think I love you, BUT I WANNA KNOW FOR SURE!"
Älskade älskade 60tal!

Filip och Fredrik


Kikade på när Filip och Fredrik är fulla en arbetsdag. Sjukt underhållande.

Den bästa kommentaren kommer vid en presskonferans: "Kanske skulle Sverige försöka göra bra TV först, så att det blir rimligt att vi har en gala".

Haha, se och skratta. De är mina nya idoler, grymt sköna killar. De levererar konstant!

Stenar i parken

Vaknade med feber imorse igen och tänkte att idag är det bannemej på tiden att jag tar det lugnt.
Jag beslutade mig för att se en film, eller ja en livekonsert.

THE ROLLING STONES - Stones in the park 1969

Grymt bra konsert som gav mig en inblick i hur det var under hippietiden. 
The Rolling Stones höll en gratiskonsert sommaren -69 i Hyde park för  500 000 människor. Jag kan garantera att iallafall 90 procent var höga hippies, som generellt sett är lugna (strange?) men vissa är helt vilda.
Denna legendarioska minneskonsert hölls bara två dagar efter bandmedlemen Brian Jones död och Mick Taylor ersätter honom live för första gången. Konserten blir en minneskonsert för den avlidne gitarristen.
Förutom grymma uppträdanden är det även andra roliga saker; En intervju med den 25årige Mick Jagger (Grym), Paul McCartney från Beatles sitter i publiken (Håll utkik) och utöver detta var Hell's Angels säkerhetsvakter.

Grymt bra konsert som måste ses, helt klart en betydande del av vår musikhistoria,

Dagens musikDe bästa låtarna är:

The House of the Rising Sun
We Gotta Get Out of This Place
Don't Let Me Be Misunderstood

Galet bra 60tal! <3

Donation: Ja tack!


Ställningen till donationtransplantion och blodtransfusion är verkligen ett etiskt dilemma.
Många tycker att det känns skrämmande och äcklande att överväga att ge bort delar av den egna kroppen.
Det handlar inte bara om att vara blodgivare utan även att man är villig att lämna sina organ för donation om man skulle råka ut för en olycka.

Jag har gjort blodprovet inför att bli blodgivare och skall lämna blod om tre veckor. Jag tycker själv att det är skrämmande med sprutor men tänk på att just din påse kan rädda ett liv. Sammanlagt kan du alltså rädda 3-4 liv om året. Kan inte det vara värt att "lida" lite för det? Det är faktiskt ett faktum att man vänjer sig vid att bli stucken och det förutom att man kan rädda liv så får man en gratis hälsokontroll med blodtryck och blodvärden regelbundet.

För att återkomma till donationsfrågan så kan du anmäla dig till donationsregistret på  http://www.organdonation.se/anmreg.shtml
Visst, det känns läskigt att vem som helst kan få mina organ efter att jag dött, men om jag ändå dör: varför skall jag ta andra med mig i graven? Bara för att jag kanske inte får chansen att leva länge behöver jag inte ta den möjligheten ifrån andra. Jag har ingen nytta av organen om jag dör så varför inte låta dem leva vidare i någon annan?

Jag förstår inte att t.ex Rastafarikulturen och Jehovas vittnet ser denna gest som något orent och syndigt. Hur kan det anses fel att rädda andra människor och ännu värre, hur kan det vara fel att försöka leva så länge man kan? Blodtransfusioner räddar liv varje dag. Hur kan man se det som annat än vackert?

Jag tycker att både blod- och organdonationer är ett starkt tecken på medmänsklighet och uppmuntrar alla att registrera sig. Du kan göra en skillnad för så många andra människor, varför tveka?


LÅÅÅÅNG HELG

Fredag: Jobb och utgång. Jag hade feber.
Jobbet gick bra (10 långa timmar)
Sen drog vi till Bondens på söder och drog sen vidare till Laroy och skakade lite rumpa. Sen blev klockan väldans mycket och vi åkte hem. Var hemma halv 6.
Lördag: Vaknade kl 15 (!!!!!) och hade fortfarande feber. Sjuk jobbig dag. Gjorde typ ingenting förutom att fixa i stallet.
Söndag: Tävling. Rev sista hindret i omhoppningen på 130 men hästen hoppade som en klocka. Det blir 140 snart för att kvala till junior SM.

Det låter som att jag inte gjort någonting men allt är ju jobbigare när man inte mår helt bra.
Nästa helg kommer iallafall bli wonderful :)

Bild ifrån i lördags. Stulen av Ullis :)

Dagens eloge får till Natha. Jag nös på henne åtskilliga gånger i fredag och nu är hon sjuk. FÖRLÅT. <3

News

Kvällen: Första ska jag jobba på en 50års fest i Täby.
Sen ska vi till antingen White room eller Laroy.

Mitt sommarjobb är nu säkrat. Det blir nog båten hela sommaren. Det är ett bra och välbetalt jobb och jag har lätt att ta mig dit. Frågan är ju bara hur mycket semestar man skall välja. Jag brukar ju inte vara ledig alls.

Skönt  :)

Fredag

Det är äntligen helg men den här helgen blev inte direkt som jag tänkt mig.
Eftersom jag var tvungen att gå utan jacka här om dagen är jag jätte förkyld.
Riktigt irriterande eftersom jag ska jobba ikväll till ca 12. Då kan jag inte ta mig hem så efter det blir det utgång trots att jag egentligen borde hem och sova. Sen har jag tävling på söndag och jag lär ju inte bli frisk innan dess.
Shit happens. Det blir till att bunkra upp med kaffe, alvedon och nässprej ett tag framöver.

Ha en toppenhelg!

Aktuellt

Sammanfattning av nyheter just nu för dig som hellre spelar tetris.

Linda Rosings program floppar, kanal 5 är förvånade. Det kan man väl räkna ut mer arslet att ingen kommer vilja följa det?
Ett gäng klottrande pojkar får böta 400 000kr. MOHAHA
Rutor på magen på 4 veckor är hårt men inte omöjligt. Känns som att det är svårt att generellisera ett sånt tydligt resultat på en så begränsad tid. Om de inte syftar på en hernatatuering med skuggningar iof.  Fungerar på en gång.
Gorillan Enzo blir storebror. Det är en nyhet jag bryr mig om! Han var ju så söt som liten :)
Spotify har varit hackad ett tag och hackaren har ev. fått tag på lösenorden. Alla uppmanas till att byta lösenord Just do it!
Vad minns du av årets schlager? Rubriken är en nyhet i sig tycker jag. DÅTID. DET ÄR ÄNTLIGEN ÖVER!
Död åt schlager. Det komiska är att schlager härstammar från tyskan för "något som slår". Det enda som slås är huvudet i bordet. Musiken är så jävla dålig.
Svenska ungdomar vill att föräldrarna förbjuder dem att röka. Och detta för att det inte är någon sport annars eller vad?
Skyller misshandeln på sin ettåriga son.. Varför inte hitta på en lite genomskinligare ursäkt?
Jackson gör comback, Nu startar väl budgivningen. Hur många konsterter kommer han klara innan näsan faktiskt ramlar av?
Bokbytesdag på plattan på torsdag. Bra val av plats, Lagligt byte är ju en bra grej. Har hört att variation är bra och böcker är ju bättre än droger.
Staten kommer att behöva ta mer lån. Ja hur skall de annars kunna finansiera det kungliga bröllopet?


Scheisse

Är det bara jag som är sjukt trött på Victorias och Daniels förlovning?
I varenda tidning kan man hitta lyckönskningar och berättelser från dagen D, när det skulle ske bevakades hela Drottningsholm.
 Det är väl inte så viktigt för resten av landet? Det kanske bara är jag och min generation som inte hyser någon direkt respekt för kungafamiljen. Kanske för att det enda vi vet om kungen är att man gjort narr av honom i tv och att han gjort bort sig på semestrar. Det är ungefär så faktiskt. Det är inte som förr i tiden då Kungen var den som hade makten och krigoch försvar var fyllt av heder och respekt.
Jag känner att kungafamiljer nu mera symboliserar något som var och inte något som har en stor effekt på samhället idag. Kungahuset och familjen lockar turister, men det gör ju faktiskt grönan också.

För att återgå till förlovningen tycker jag att det är fruktansvärt löjligt att brudparet behövde ansöka om stadsministerns och regeringens medgivande. Som att Reinfeldt skulle sagt nej till vigseln för att Daniel inte tillör adeln utan försörjer sig med hjälp av ett gym. Detta upplyser iallafall media oss om. Enligt mig har Daniels ursprung tryckts ner då de t.ex. antytt att han verkligen "gått från koja till slott". So what? Det är klart att Victoria vill träffa "vanliga" människor.. Hon har ju varit isolerad från dessa i hela sitt liv.

Något annat som är löjligt att de argumenterade hurvida biskopen som vigt kungen och Sylvia skulle viga paret, då han inte blivit tillfrågad.  För han var ju lite förnärmad över att ännu inte blivit tillfrågad. Denna fråga togs alltså upp innan förlovningen blivit offentlig. Seriöst?

Utförliga diskussioner beträffande vad giftemålet kan göra för Sverige i lågkonjukturen ägde också rum innan den blev offentlig. Det skulle kosta åtskilliga miljarder men detta anses trots detta ge Sverige en markant ekonomisk gynning då turismen skulle öka avsevärt. Jag har svårt att tro att den svenska monarkin har ett så högt internationellt intresse att folk från hela världen skulle ge sig till Sverige för att köa utanför slottet i Drottningholm och vänta på att brudparet kommer ut för att visa ringarna. Med tanke på att det inte direkt bara är Sverige som sitter i en svår ekonomisk knipa har jag svårt att tro att vi pågrund utav ett giftemål skulle vara ett lockande resemål när det är färre och färre människor som reser utomlands.

Jag tycker inte att det är lönt att göra en så stor grej av förlovningen bara för att händelsen har varit så helig och hedersfull förr i tiden. Det finns en anledning till att vårt samhälle ser ut som det gör idag. Historia skall bevaras och nya händelser skall fylla tidningarna. Visst kan det vara roligt att upplysa Sverige om positiva händelser i denna svåra tid men samtidigt måste man vara realistisk: Sverige har större saker att tänkte på nu än att planera ett kungligt bröllop för pengar vi kunde lagt på att få en större del av befolkningen ut på arbetsmarknadet igen.

Helvete

Har haft en super bra men bussy dag fram till ett tag sedan.
Jag är en idiot nämligen.
Jag råkade låsa in min extranyckel i skåpet.
Eftersom jag slutade skolan nu har vaktmästaren åkt hem så jag kan inte bryta upp låset.
Dvs. jag kommer inte åt mina saker och får åka hem utan jacka, väska och busskort.
Synd att jag inte hade en tjocktröja idag och att det är vinter. Det hade underlättat en aning.
Fy bubblan va kallt det kommer bli. Jag har iallafall min mobil så det känns skönt.
Imorgon ska jag fan skaffa ett kodlås för det här suger.

Nej fy nu ska jag tänka att resten av dagen iallafall varit bra.
Jag red direkt på morgonen.
Åkte hem och duschade.
Sen åkte jag in till Norrtälje där jag började med att gå till blodbussen.
Det var riktigt läskigt faktiskt men jag vänjer mig nog.
Idag tog jag bara 4 rör med blod till prover men nästa gång blir det nästan en halvliter.
Fasiken va läskigt!
Sen var jag på banken, vilket alltid är lika roligt. Det är ALLTID massor med pensionärer där som skall ta ut pengar. Kan de inte bara skaffa kort? Hur svårt kan det vara? Visst, bankbesöken har säkert en stor del av deras socialaliv men kan de inte gå till ett café istället?

Nu ska jag gå till bussen för att ta mig till träningen.
Simma lugnt folks!


Konstant epidemi

Är det bara jag som känner att ALLA är sjuka just nu?
Om de inte är hemma sjuka är de halvsjuka och har varit det i veckor eller månader.
Det suger att vara krasslig då man aldrig kommer igång med sin vanliga vardag.
Jag är inte sjuk så det här inlägget handlar inte om att fiska sympatiröster.
Utan för att ge dig som känner dig träffad lite tips för att du ska bli frisk eller hålla dig frisk.

Tvätta händerna hela tiden. Du anar inte hur mycket baktarier som sitter i t.ex mobilerna som man tar i hela tiden oavsett hur man mår fysiskt. Dessa bakterier sprids jätte lätt genom offentliga datorer, handtag mm.
Ät inte med händerna om de inte är nytvättade och försök att ta i så lite saker som möjligt.

Håll igång! Visst ska man ta det lugnt om man har feber och grejer men för mig fungerar det bäst att låtsas som att jag inte är sjuk, ta värktabletter, dricka kaffe och käka ton med frukt och grönsaker. Sen kan man hålla igång som vanligt utan ett ofrivilligt träningsuppehåll som ALLTID blir längre och längre. Om man bara kurar ihop  sig och stoppar upp sin vardag förlorar man massor med tid då man egentligen kunnat göra massvis med saker. Man är altid hälften så sjuk som man själv tror och en tiondel så sjuk som ens mamma tror att man är.

Ät och drick ordentlig. Vitaminrika produkter som jag redag sagt. Varmt för halsen och flera liter vatten.

Sov så mycket du kan och se till att vara ute.
Nu låter som att jag helt plötsligt blev min mamma (HJÄLP) men sömn och friskluft är den bäste medicinen.

Ät bara svampar som inte är giftiga. T.ex. CarlJohan.

Stensopp

More is more

Idag har jag provat den nya B & J glassen.
Jag hade blandade känslor inför det men blev positivt överraskad.
Jag ger den 4/5 igelkottar.
Det är INTE fyskam ska du veta.
Somliga anser att den är lite för mycket men då jag är en liten godisgris kan jag ärligt erkänna att more is more.
I like it. Lite mkt med sma sötsaker i glassen också men fortfarande gott.
Prova den iallafall.
Men herrejävlar i min låda va mätt man blev.
Jag ska dela den med folk i fortsättningen.
Billigare också för den är ju inte billig från början. 25 riksdaler för en sketen glass, men kan ju säga att kakorna kunde ha kostat 10 kr each och sen kunde en kula glass kostat 5 kronor så det är inga konstigheter.

I mina lurar

Just nu är jag aningens hyperaktiv så lugna låter är grymt skönt.
Denna musik går i mina lurar just nu och är även delar av min sömnlista.
Visst det kanske är halvsunt men jag har börjat lyssna på musik när jag sover för att det är så mycket enklare att vakna om man sover lite för lite och vaknar till musik.

Love you 'till the end - The Pogues
Heartbeats - José González
Crosses - José González
Steady Rollin' - Two Gallants
Smewhere over the Rainbow - Isreael Kamakawiwo'Ole
Please forgive me - David Gray
How to save a life - The fray
Fast Car (Tracy Chapman) - The Rock Masters 
Follow trough - Gavin Degraw

Enjoy mates!

Förövrigt har jag världens bästa lurar som jag fick i födelsedagspresent. De har grymt bra ljud och isolerar verkligen bort allt annat ljud. Visste det är stora och man ser lite ut som en alien men det är det bannemej värdt. Inte bara för att man sipper höra allt buller i omgivningen utan för att man slipper tappa och rätta till sina proppar praktiskt taget konstant.
(Thank you family <3 )
Hörlurarna är av märket Sennheiser och rekommenderas varmt.
And I know: I need a haircut :)

Platser jag vill besöka innan jag dör

Jag ser fram emot att resa mycket och se markanta kulturella skillnader.
Dessa länder och platser skulle jag vilja besöka:

1. Australien och nya Zeland
2.  Irland, Dublin.
3. England, London.
4. Frankrike, Paris.
5. Galapagos öarna.
6. Egypten, svinx och pyramider
7. Alperna
8. Amazonas.
9. Usa
10. Peking
11. Sydafrika
12. NY, LA, Texas, Washington DC och Seattle.
13. Jamaica

Ok det är betydligt svårare att välja ett par platser eftersom man vill se hela världen.
Det är formligen omöjligt att välja en resort men det är väldigt lång tid tills jag har den ekonomin som tillåter att resa så jag har lång tid på mig att grubbla.

Visst har jag valt många traditionella resorter som kanske kan klassas som ganska opersonliga resor som är riktiga turistorter uppbyggda för just oss turister. Dock ser inte jag det så eftersom det finns en anledning till att dessa turistimperium skapas, orterna har något orginellt och sevärt att visa oss turister, Eftersom vi regelbundet åker hit kan det inte vara tråkigt och opersonligt bara för att det är turistanpassat. Länder försörjer sig på olika saker, vissa på turister.

I Maj ska jag iallafall åka till Turkiet.
Det ska bli riktigt roligt.
Vi åker dit ett par elever från klassen för att medverka i en internationel miljödebatt.
Vi ska bo i egna familjer och stanna i Istanbul i en vecka.
Det ska bli riktigt roligt att se nya miljöer och att prata engelska hela tiden.
Längtar faktiskt.


Jag är så sjukt lockad att ta mina sparpengar och åka på en sista minuten men jag måste nog satsa på skolan just nu.
My time will come.
Det är ju bara 1.5 år kvar tills jag tar studenten. Då kan jag göra precis vad jag vill.

Tuesday

Min tisdag har bara börjat.
Först gick jag ut med hunden och käkade en underbar smoothie till frukost.
Sen åkte jag in till Norrtälje och hade min första körlektion.
Efter det postade jag ännu ett par paket till tradera. $$$$$
Den gick faktiskt ba på lektionen men jag måste komma på ett sätt att få mina föräldrar att vilja övningsköra med mig oftare.
Locka med att ta hundpromenader eller laga mat kanske?
Några förslag?
Det är ju grymt bra att köra på körskolan men fasiken vad det är dyrt.
Jag kan inte direkt ta 30 lektioner utan kanske 11.
Det är dyrt trots ett färre antal men det kommer bli så sjukt nice att ha körkort sen så det kan det vara värdt.

Nu väntar matte (BLÄ) och på lunchen skall jag och Johanna (www.direkturmitthuvud.blogspot.com) prova den nya Ben & Jerry's sandwishen.
Sen ska jag gå till banken och fixa lite stuff.
Efter skolan väntar ridning,spinning, gym plugg och blogg.
Ska försöka lägga mig  i tid idag men jag är ju ganska dålig på det.

Hoppas ni får en makalös tisday people.


Spotify räddar mig dagligen

Spotify är ett nytt musikprogram/sökmotor som är tillverkad av ett par svenskar.
Jag tycker att idén är sjukt bra och jag älskar det.
Jag som cirkulerar mellan ett flertal datorer kan lätt ha med mig "min musik" utan att behöva strula med USB minnen och tjaffs.

Visst det är reklam liten då och då när man har gratisversionen men det tycker jag är helt okej då det ger mig så mycket mer än t.ex. en radiostaion.  jag är glad över att jag fick en inbjudan så att jag slipper betala.

Det är grymt bra att man kan byta spellistor med vänner för att slippa lyssna sönder sina favoriter.

Jag tror helt klart att det är ett vinnande koncept som kommer spridas.
Dock saknas mycket bra musik men genom att komplimentera med Itunes Istore är den personliga musikkonsumtionen ganska oslagbar.

Dock är prognosen att spotify kommer bli sämre då ett flertal artister som ej gett sitt medgivande är tillgängliga i programet så de är ganska grininga.
Men jag hoppas verkligen att de kommer på en långsiktig lösning så att fler användare kan värvas för ju fler som lyssnar desto mer musik lär ju publiceras.

Lämna gärna länken på din spotify KICKASS länk i kommentarrutan, jag lyssnar på det mesta, bokstavligen :)

Ni som inte har spotify bör överväga att skaffa det, det är oslagbart.

Bagetter och små skor.

Jag vill lära mig franska och åka till Frankrike.
Vad jag förstår så måste man kunna franska för att kunna konversera för de diggar inte engelska.
Frågan är hur svårt det kan vara.
I Paris lär de ju vara lite mer internationella och vara vana med engelskatalande turister men man vill ju se mer än bara huvudstaden.
Funderar på att åka dit i slutet av sommaren men sommaren nästa år är kanske lite mer realistikt.

Tips på sevärdigheter?


Samlar vuxenpoäng

Idag har jag ställt mig i bostadskö och imorgon ska jag ta min första körlektion på körskolan.
Har tjänat ihop till hela körkortet nu så nu är det bara att köra racet.
Målet är körkort innan sommaren och jag vet att jag kommer klara det.

På onsdag ska jag gå på blodgivning för första gången och i helgen börjar jag jobba regelbundet igen.
Jag måste säga att jag känner mig ganska vuxen. Nu skall jag ta tag i mitt liv.

Innan jag fyller 20 skall jag bo i stan (Gamla stan helst) och ha råd med att ha egen bil.
Ett mer kortsiktigt mål är att se över en plan till att säkert bygga upp ett sparkapital till den dagen jag skall köpa bil och betala hyra. För jag ska inte leva på nudlar den dagen jag börjar plugga.
När jag säljer hästen lär jag få ihop tillräckligt med deg för att slippa studielån vilket ger möjlighet till att jobba obegränsade mängder under studie tiden.

Nu kanske du tänker "Yeah right, som att det är möjligt. Högskolestudier är ej som gymnasiet".
Yeah I know! Men gymnasiestudier med flera extra jobb, regelbunden träning och två hästar tar också en del tid.
Om någon klarar det så är det jag.

Ben & Jerry's

För ett tag sedan smakade jag min första Ben & Jerry's glass.
Sedan dess har jag provat tre stycken andra smaker och har nu bestämt mig för att prova alla.
Sjukt innovativa och smakrika glass-sorter.

De smakerna jag smakat är:
1. Vanilla Toffee
Crunch
sjukt god. Faktiskt favoriten än så länge. Grymt god vaniljglass med hård krisp i eller hur man ska förklara. Typ som knäck fast utan nötter och asgott!
2. Phish Food var den "äckligaste", den innehäll chokladfiskar och marsmallows. Den var ju god men gav inte det där lilla extra som de andra.
3.  Half baked är nästan lika god som vaniljen men inte riktigt. Galet god allafall. Innehåller kakdeg.
4. New York Super Fudge Chunk innehållar olika nötter och både vit och märk choklad. Den var god men jag diggar de andra med mer kola i mer.

Imorgon ska jag och Johanna prova Wish som är den nya sandwishen. Jag hoppas att den ska vara magiskt smakfull men säkra källor har konstaterat att den blev lite för mycket. Dock hoppas jag att jag att den skall vara underbar.
There is only one way to find out: by trying it.
 Här har vi vinnaren.Fre 14 november öppnades ytterliggare en glassbar. Här finns Ben & Jerry's alla scoopsmaker, milkshakes, splash och belgiska våfflor.

Jag ska dit och svulla. Sugen på att joina?

9 långa mil

Idag var det Vasaloppsspinning på Friskis.
Det var väldigt ansträngande men roligt.
4.5 timmar satt vi på cyklarna men vi fick blåbärssoppa, frukt mm på cyklarna för att vi skulle slippa gå av dem.
Jag lovar att jag sänkte medelåldern massor. Den näst yngsta var väl 25 kanske. Jag var även den enda som körde i vanliga skor istället för spinningskor. DET VAR DUMT! Jag tappade känseln i fötterna helt efter 3 timmar så man fick fokusera för att hålla balansen. Men hellre det än att de skulle värka va? Nu är de dock ganska

RSS 2.0