Året slutar bra!

Gillar upptagna och händelserika dagar. Mest för att man hinner med så mycket roligt och inte hinner med så mycket tråkigt.
Ska sätta mig och lira lite gura nu. Ska börja med en tredje låt att spela tänkte jag. Svårt att välja. Inte bara för att det finns en del låtar att välja och vraka mellan utan främst för att jag kan så få ackord. But my time will come!

Såg "Luftslottet som sprängdes" igår. Jättebra film. Rekommenderas!
Käkade även på Grill på Drottninggatan. Satan i gatan vilken god mat men usch vilken kräkmättkänsla jag fick.

Imorgon är det nyår. Wohoo! Borde packa inför jobbet kanske. 7 bussen. USCH. Men på kvällen blir det kalas, rödvin och goda vänner så inte fan ska jag klaga. Bitter kan man vara någon annan dag.
Tagga tagga tagga!


Woopididoo

Back on track! Pigg och fullt kapabel till matintag. Jippie.

Imorgon bli ett vanligt race för en så larvigt skolfri dag.
Åker hemifrån 7 AM till jobbet. Slutar 4-5. Sen kanske jag ska på en date (oj oj oj!!) och sedan ska jag på middag och bio med Emma för att se Avatar i 3D. OH YEAH!
Slaggar hos henne och kirrar håret inför nyår lagom till onsdagens arbetsdag.
Jobba jobba hela dagen.
Sedan ska jag träffa Sofie (Som förövrigt är en riktig sötnos) för att sedan ta mig långt från storstaden och mot nordligare breddgrader ----> Norrtälje.
Träffa Harald aka Rudolf och köpa fyrverkerier till nyår. Sova hemma och sedan är det årets sista dag.
 Jobba och fira. Woopididoo!
Är så oförskämt glad och redo för vinterväder! (2 par långkallingar och sockor framlagda inför morgondagen) Borde dock sova. Men det är ju så fasligt svårt att sova när man precis blivit pigg igen. DÅLIG MÄNNISKA.

Arbeit macht frei?

Kärahjärtanes vad jag jobbar iår.
Innan jul jobbade jag på båten 134.5 timmar och efter jul är andra halvlek.
Jobbar På Paul Degens Cateringfirma samt Enebybergs gård till den 5e januari.
Fick dock ledigt idag!
Var sjuk på jobbet igår. Undrar om jag fått en liten magsjuka eller käkat ngt mysko. Har aldrig jobbat i ett så dåligt skick. Mådde illa hela arbetsdagen, hade feber och kunde knappt dricka vatten till alvedonen. Mellan 9 och 23. Yippie.
Jättedumt att jobba... jag vet. Men samtidigt fick jag ju ledigt idag. Har sovit nästan hela dagen. Snart frisk.

Soft med lön i januari! Kommer att köpa och laga min bil då. Woho! Befrielse!

Skönt!

Här ska ätas som aldrig förr! NOM NOM NOM

Hörde att denna skylt från Auschwitz blivit stulen. Effektfullt drag! Obehagligt budskap.
Har förövrigt varit både på Auschwitz och Birkenau. Många tror är de är samma läger men så är inte fallet. Birkenau kallas dock ofta för Auschwitz 2 men de ligger inte ens vägg i vägg. Den största skillnaden är att Birkenau var mycket mycket större än Auschwitz där de flesta experimenten ägde rum och där fler också överlevde. Tex Mengeles grymma experiment på Dvärgar och tvillingar.
Tycker att alla ska åka dit för att verkligen förstå kvantiteten av förintelsen och människors ondska.
Resan var bland det värsta jag gjort men bland det viktigaste också.


En ny tradition för en uthärdligare jul

Utgång på juldagen.
Först knytkalas-julbord hemma hos Anders vid Stadion.

Sötaste och bästa Jullebulle vad där <3

Först var jag hemma hos Natha och myste med hennes familj. Godis, pepparkakor, kaffe och Ice age 3 :)

Dresscode lila.

Sedan mötte vi upp lite folk och drog till The Bridge där vi bokat bord. Inget flådigt ställe direkt men det är ju inte lätt med ett så stort sällskap på juldagen. Flera av oss var ju 18 också. Dåligt.

Många människor gjorde mig galen. Kände mig även ganska gammal (Observera rynkorna i pannan)

Tummen ner för julen

Jag är så fruktansvärt trött på julen.
Man tvingas att umgås med människor med samma blodsband. Umgås med familjemedlemar som man enbart delar arvsanlag med. Medmänniskor som trycker ner dig och som konsekvent behandlar dig respektlöst och iskallt. För att förtydliggöra hur lite du och allt du representerar inte accepteras.
För att visa hur fel du är och hur rätt du skulle kunna vara bara du ändrar dig. För att passa in och trivas måste vi alla tro, tycka och tänka likadant. Inga undantag godtas.

Diskussioner blir monologer och dina argument hånas och skrattas bort i kör.
Varför måste gemenskap forceras och bli kalla kedjor istället för privilegium? Varför ska olika åsikter, värderingar och levnadssätt vara så fruktansvärt fel? Varför är onda ord så enkla ord? Varför är världen så ofantligt kall och människor monster? Hur kan man påstå att blod är tjockare än allt när idioti och ondska regerar?
Hur kan man säga att julen är värmens och familjens högtid när den egentligen är en kommersiell hets som för många enbart leder till vemod?

 God jul?

Thank god it's friday

Idag blir det fullt ös!!
SKola, sedan jobb 15-21. (I bästa fall. Förmodligen 00 typ)
Sen blir det utgång i Norrtälje. Vi ska till Mobergs där det är final i ngn lokal musiktävling. Kan bli kul.
Tills jag jobbar imorgon. Men nice med cash i januari!!

Ledig söndag! WOHOOOOO
Ha en fantastisk dag och helg! <3'

Facebook-stöld

"Definiera livet: En sexuellt överförbar sjukdom som alltid leder till döden."

Jullov: Ett tidsfördriv att dö för.

Ovanligt sent börjar jag ringa runt för att fixa jobb inför jullovet. Men det är inga konstigheter. Har ju en heldel jobb.
Än så länge har jag bokat in nästan 70h arbetstid på Paul Degens cateringfirma samt Enebybergs gård. Kommer förmodligen att jobba något pass på båten också.  Men sen får det räcka. Måste vara ledig och hinna plugga också.

Kommer att bo borta i en vecka för att jobba och plugga tror jag. Ute hos min bror på Ekerö.
Om jag får det för dem förstås, hoppas hoppas. Vore skönt att slippa vara hemma ett tag och tänka på annat, umgås med folk som uppskattar mitt sällskap.
Hästen behöver ju ändå en vintervila så det är bara att fördriva tiden med annat
Kommer eventuellt att jobba på julafton också om jag lyckas låna bilen. Det går ju typ inga bussar. Håller tummarna.

Nice med cash också. Börjar året med två fetinglöner. Bara att lägga undan pengar inför studenten på en gång. Kanske investera i en bil? Vore så himla skönt. Egentligen vill jag ju verkligen inte bo hemma men jag skulle behöva jobba så himla mycket för att kunna försörja ett eget boende, så det funkar inte. Men när jag slutat plugga så är det byebye home. Hello life.

Undrans om jag kommer bli en workaholic när jag blir äldre? Sjukt nice och enkelt att jobba. Man behöver sällan känna sig övergiven. Man har folk omkrings sig som behöver just dig och du får känslan av att vara en del av någonting. Plus att livet är så mycket enklare med lite mer pengar än studiebidraget.

.

Second-hand: Klimatsmart och ekonomiskt.

Får ångest över att folk redan är klara med sina julklappar. Har inte ens börjat. Blir väl hysteri sista helgen.
Ska till myrornas nästa helg med Harald aka Prinsen. Jag ska bli intruducerad för second-hand världen.
Soft som fan. Mellandagsrea varje dag! Kanske t.o.m hittar nyårskläder och en del julklappar till familjen.

Förutom att det är fasligt prisvärt med second-hand så är det ju bra för miljön att använda begagnade kläder som fortfarande är i nyskick istället för att gynna en nyproduktion. Plus att man garanterat hittar mer unika plagg istället för de aktuella upplagorna som alla har. Trender kommer tillbaks så second-hand är verkligen inte omodernt. Snarare tvärtom. Man hittar trendiga plagg som kommer till nästa höst kanske?
Smutt som fan.

Om man inte bor nära en secondhandaffär så finns ju alltid tradera eller blocket. Dock tillkommer ju då porto som är relativt surt.

Tröttsam vecka

Måndag: Matteplugg HELA dagen.
Tisdag: Nationelltprov i Matte D i 4 timmar, eget plugg mellan 13 och 17.30 blää. Ki-boxning. Promenad med Farry. Träna hästen. Plugga, däcka.
Onsdag: Skolan en lektion. Jobba 7.5h. Hoppträning. Hemma 23. Sova.
Torsdag: Skola, jobba  -> 21. Träna hästen, plugga.
Fredag: Morgonspinning 06:45 yeah. Skola, plugga, jobba. Ölrunda med Farry. Det är tydligen ngn utmaning eller ngt på Mobergs så det blir till att skaka en hel del rumpa.
Lördag: Jobba mellan 10 och 01. (Förmodligen övertid på kvällen) Vettefan var jag ska sova. Får förmodligen inte ha bilen. På jobbet kanske? Soft med OB efter 16.
Söndag: Rida och sedan plugga hela dagen inför ett fetingprov i biologi B på måndag. Sedan är det hoppmöte för RRKKs elitsatsning. Rådmansö. Vettefan hur man ska ta sig dit. Jag behöver verkligen köpa en bil.

Undrans om det är möjligt att jobba 30-40 timmar i veckan när man pluggar vidare också. Vore smutt och inte alls lika förödande för ekonomin. Mediumroligt med studielån. Därför ska jag sälja hästen och jobba ett år innan jag börjar plugga. Kan verkligen inte bestämma mig för var bara. Varken arbets- eller studieort. Norge är nice men jag har ju jobb i Norrtälje så jag kan ju bo här. Dock vägrar jag bo hemma och vill helst inte bo så nära mina föräldrar. Skönare att flytta långt långt bort och börja om. Kanske hitta ett rum att hyra i Sthlm om jag hittar jobb.
Annars är jag taggad på att åka ut och resa. Satan i gatan va det är klurigt det där med framtiden.
Behöver verkligen något nytt och roligt just nu. Trött på livet. Behöver hopp och varma dagar.

Håll ditt huvud högt. Det är allt man kan begära.

Nu är det obehagligt kort tid kvar till julen.
Jag ogillar den verkligen. Inte för att det inte är mysigt med klappar, julmat och julkalle. Det är bara det att jag verkligen ogillar att vara tvungen att "umgås" med en familj som egentligen inte vill ha dig där. Jag längtar alltid efter att julafton ska ta slut istället för dess start och jag hatar verkligen att behöva genomlida en tradition som för många andra är så fin. Vad gick fel? Jag önskar att jag jobbade inom vården eller något så att jag skulle kunna jobba bort de röda dagarna. De döda dagarna.
För många är julen ibland de roligaste dagarna på året. För mig är den förenad med tjaffs och bråk under oangenäma och allt för långa timmar. Fybubblan.


Nästa år firar jag förhoppningsvis jul i Norge eller var jag nu bor. Men iår lär jag behöva vara hemma.
Usch. Man kan ju inte direkt strejka från julen och dra på bio med ett par kompisar bara för att demonstrera mot en larvig och konservativ tradition. Alla är fastlåsta med sina familjer. Som oändligt många och nationstäckande Berlin-murar.
Jag är så trött på denna familjära och kommersiella högtid. De religiösa anledningarna dog ut och de enda kvarsående menen är Carolas hemska julskivor. Varför inte bara låta traditionen dö ut eller iallafall öppna kryphål för dem som inte vill vara med. Håll städerna öppna. Låt bussarna gå hela helgen. Gör "kvalitetstid" med familjen till ett privilegium istället för en sista utväg. Låt julafton bli en bra dag för alla.
BadChristmas.jpg image by WillRace4Beer
Kanske skulle ta en sistaminuten eller dra till fjällen över jul. Någon som är taggad?

Ung och sänkt

Jättelång helg. Jobb torsdag och fredag kväll efter skolan. Sedan långa pass lördag och söndag.
Utöver det alldeles för mycket matte plugg. Usch! Vi har nationella prov i matte D imorgon.
Plugg hel dagen idag. Längtar tills det är över. Efter detta prov samt en inlämningsuppgift är det slut på matte för min del. Iallafall i gymnaiset. Woho!

Det gick förövrigt grymt bra att jobba i helgen. Jobbade både pass i köket och i servisen. Går så grymt fort att jobba länge när sysslorna varierar. Dock var servis enklast då jag är obehagligt bra på att smöra. I fredags fick jag ett sällskap med unga killar att dricka för över 8 tusen (!!!) när de redan ätit och druckit för 5. Plus att de la 1500sek i dricks. Wunderbart!
Inte så himla enkelt att få dricks när det är julbord. Många käkar på dagen, maten är ju redan dyr vid buffé och  de får ta den själva så ett trevligt bemötande och bra service ger inte lika mycket. Men vad är en bal på slottet? Det är gött att överhuvudtaget få fickpengar att leva för :) Nu är det ju julklappshandel och tjaffs.

Skämmigt

Usch va jag skäms över det där jävla programmet.
Jag framstår som en idiot. Jag pratar som en idiot och framför allt ser jag så avskyvärt fet, skabbig och pinsam ut.
Döda mig.

Nu blir det skärpning. 06.30 spinning imorgon.
Men två saker är säkra. Jag är fan bäst på att skämma ut mig och jag ser fördjävlig ut i mina jobbkläder.
Det är inte lätt att vara värdelös.

RSS 2.0