Oslagbar fredag

Imorgon ska jag först på Globen horseshow med skolan. Betalar inte en krona. Det är en dressyrclinic hela förmiddagen.

Efter det är skivsignering för THÅSTRÖMS nya (och första) samlingsskiva som släptes igår!! Be-bop-a-lula-hela-jävla-dan
JIPPIEEEE!!!!!!

Oslagbart fantastisk och enkel fredag.
Får även giltig frånvaro från "riktiga" skolan eftersom jag ska göra aktiviteter med specialidrotten.
Hurra hurra hurra
!
En Thåström och hästdag. Hur mycket bättre kan det bli?

Word of the day

Ibland kommer de märkligaste grodorna från min mun. Sådana arter man egentligen inte kan förklara.
Idag kallde jag visst en politiker för mupphuvud.
Ganska bra ord faktiskt. Är nöjd.
Lika användbart som förra veckans påhitt "cirkuslång". Det är för mig ett väldigt användbart ord men det är ju inte så många som är så långa som jag är. :)

Men överskaliga ben är ju fasligt bra! Om man ska älga exempelvis! :D


Träningspepp

Världscup på ettan. Perfekt inspirationskälla innan hoppträningen.
Roffe nolla i grunden. Fantastisk ritt.

tänkte försöka rida likadant ikväll. Jag är ju inte så värst realistisk. :)

FACEBOOKTRICKET: Old news. Förvisso!

Tryck Upp, Upp, Ner, Ner, Vänster, Höger, Vänster, Höger, b,a, Enter, Upp och ner med skrollern. = magiska och rosa ringar! för att få bort dem så uppdatera sidan.

Slödag. Skönt eller stressande?

Jobbade natt igår. Gick och la mig kl 6. Sov till 1 idag. Hela dagen borta, usch.
Orkade inte "börja dagen" med att börja med läxorna till imorgon. Blev istället en "morgonpromenad" på 1.5h. Så då jäklar vaknade jag. Pluggat till nu och ska snart till stallet och hoppträna med Johanna. Ska bli kul.

Skulle egentligen ha tävlat idag men jag började få ont i armen efter vaccinationen innan jobbet igår, plus att min hästskötare blivit sjuk, så jag kände att det var läge att stryka sig. Ångrar mig dock nu. JÄTTETAGGAD att tävla och det är bara en kvar iår. Shit happens. Armen mår bra nu iallafall. Slapp bli sjuk efter vaccinationen OH YEAH.

Skönt att sova ut iallafall. Resten av klassen är ju lediga imorgon men jag har specialidrott heldag så det blir fysisktarbete mellan 8 och 16 plus inlämning på ett omfattande arbete plus ett teoretiskt prov.
Sen ska jag nog till friskis och bränna lite kalorier.
Sen träffa Farrycane en smula för att sedan plugga hela kvällen. Halvproduktiv dag.
På tisdag börjar det vanliga hetsen med skola, läxor och prestationsångest. Är så galet skoltrött. Men det är bara ett halvår kvar. Depp depp depp. Studenten! WOHOO

Dessa skivor är ju inte hellar att försumma! Undra vad det blir för teman. Kloner kanske? Isf har ju jag och Nato våra utklädnader säkrade.

Film är bäst på bio. AMEN

New Moon blev lite av en besvikelse.
Visst, det var en del naket. Men Edward är inte fullt så musklad som man skulle önska och glittret i solljuset förstör ju hans bad guy image.
Jag hör hört att Jacob "Vargpojken" var snygg i den här filmen. Men jag säger njaeä. Bra att de klippte håret men han är fortfarande lite för "vänlig" och tråkig. Dock har han trimmat som fan för hans kropp var grymt nice. Lovar att man skulle kunna stutsa stutsboll på veranda muskel. Mums.

Dåligt slut men bra upplägg. Filmen blev aldrig tråkig men inte heller tillräckligt händelserik som den förra.
Ettan var grymt mycket bättre men det är fortfarande vackra och effektfulla miljöer och bra filmat.
Jag hoppas att nästa film blir bättre. Filmen var sevärd men ej ett måste på bio. Ganska tråkig.
Filmen får 2 av 5 Ballerina-kakor.

Fredagens toppar

 • Vaccinerad idag. Hoppas att man inte får en så stark reaktion. Ganska många som blivit hängiga. Håller tummarna.
 • Morgonspinning, färdig med träningen innan 8.
 • Fysikprov i 3 timmar som gick bra! woho. Tentar av fysiken utan undervisning så det är en hel del att nöta.
 • Bio ikväll med Emma och Ida! Mysigt. Har en gratisbiljett så det blir mildt för ekonomin också!
 • Det är fredag! Woho! Ut och gå med hunden, sen träna hästen. Fixa sig och åka. Rooligt :) Älskar film på bio!

Haft en ganska tuff vecka så det blir en lugn fredag. Känner mig ganska gammal. Tror att det var minst 6 veckor sedan jag festade. Har jobbat ganska mycket istället. Mogen nog att snacka pension?


Ha en toppenkväll allihopa! <3


Det finns inga frikort. Det är du som måste göra jobbet.

Självdiciplin lönar sig. Nu har jag räknat kalorier i tio dagar och det går super.
Har t.o.m lyckats gå ner lite mer än 3kg. Ska bli spännande att se om det blir ngn större  förändring på 5 veckor.
Iof så lär man ju äta upp sig igen över jul men ändå!
Känner dock inte riktigt att jag har supporten hemma. Berättade för mamma att jag minskat i vikt lite.
Responsen var "Men du kommer ju alltid ha en bulle under naveln, det har du ju alltid haft."
Tack mamma. Det värmer.
Go bulle gooo!

Mamma går förövrigt hos viktväktarna. Jag tycker att det är bland de sämsta "hjälp-organisationerna" som finns.
De tillåter en att äta olika mängd points varje dag, men man får äta precis vad man vill. Dock räknas varken frukt eller grönsaker. Jag skulle enkelt kunna äta 2000kalorier frukt per dag.
Det är ju lite samma idé som kaloriräkning, att man ska få ett grepp om hur mycket man äter så att man ska kunna unna sig det man tycker är gott. Istället för typ GI-metoden då man kan dricka 4 liter olja om dagen om man så vill det men man får inte käka frysta grönsaker då de innehåller kolhydrater.

Det sämsta med viktväktarna är att man gynnas av att de är ett varumärke. Dieten bygger på att man med fördel äter just deras produkter som mestadels innehåller samma näring som andra varumärken på marknadet men till ett ytterst mer oförmånligt pris. Det gynnar även dieten att man ska laga mat efter deras litteratur. Man måste även komma på vägning i grupp och information som, om jag förstått det hela rätt, handlar om deras nya böcker och produkter. Både mötena och organistationens produkter kostar ganska mycket pengar.
Galet dumt tycker jag. Företaget vill ju att man ska följa programmet, betala medlemsavgift, under en längre tid.

Jag tror att viktminskning handlar om vett och möjligheten att bygga upp en livsstil som man orkar med under en längre tid eller som är för omfattande. Då orkar man inte hålla motivationen på topp.
Många fokuserar på att man ska äta nyttigt, och det är förvisso viktigt, men jag anser att man ska se till att träna regelbundet istället. Hitta en träningsform som är rolig och ta promenader. Skönt att få frisk luft istället för att lyfta vikter i gymmet och man ökar förbränningen väsentligt.

Någon som provat ngn annan metod eller har synpunkter?

Tips

Bio:
NEW MOON. New moon på Norrtäljes premiär imorgon. Yeah :)
Grymt mysigt att gå på bio i novembermörkret. Framförallt är han så så förbannat snygg den där Edward.
 
Tv:
Ikväll kl 21:00 är det första programmet av tvserien "Kniven mot strupen" på TV3. Det är den serien som jag är med i senare i säsongen. Är med i avsnitt nummer tre tror jag. Kockkonsulten Alexander Nilson styr upp tio restauranger runt om i Sverige.
Ska bli spännande och så vad de väljer från andra restauranger. Det har ju filmat betydligt fler timmar än en inkl reklam. Men mest obehagligt och skrämmande. Inte bara för att jag förmodligen kommer att skämma ut mig ordentligt utan också för att jag itne har en aning om hur jag ser ut och låter från ett annat perspektiv. Sen så är jag ju inte alls så kunnig som jag skulle önska. Är ju "självlärd" genom arbetslivet men har ingen utbildning eller intresse att jobba vidare inom yrket. Föredrar egentligen att servera då det är mer kundkontakt. Men matlagning är förstås också roligt, men roligare när man inte har ett kamerateam och chefen bakom ryggen.
 


Nationellt prov i svenska B: Produkt. Tidsfördriv. Inspiration till skolarbete?

Ensamhet – isolering eller frihet?

Känslan av att vara övergiven, bortglömd och utbytbar är avigsidan av ett mänskligt behov, behovet av gemenskap. Bristande tillfredställande av detta behov föder och livnär ensamheten.

Vi känner oss alla någon gång ensamma. Ensamhet kan uppkomma successivt eller plötsligt. Den kan vara outhärdligt smärtsam och kan ibland uppfattas som gränslös. Den som bor ensam behöver inte känna sig ensam och den som har familj kan ändå känna sig som ett bihang till en samhörighet. För många människor är ensamhet något de väljer och uppskattar medan andra lider av att enbart umgås med sig själva.

Ensamhet drabbar alla under alla särskilda perioder av livet, i unga år samt på ålderns höst. Man kan ha mist en vän eller partner som varit din värld, när barnen flyttat ut, eller när du som yngre känner dig ensam i filosofiskabanor på jakt efter vem du är och efter en garanterad framtid. Vid en livskris är det vanligt att känna en stor ensamhet för att man där behöver närheten som mest. Man kan också känna sig övergiven med ett stort ansvar, som ensam förälder, när du har flyttat hemifrån, eller med för stora uppgifter på ditt arbete.

Trots att man i en stad lever tätt inpå varandra är det många som känner sig ensamma. Människor springer förbi varandra på gatorna och ingen frågar vem du är eller hur du mår. Du är helt anonym. I en värld där det är viktigt att vara omtyckt och populär kan det kännas svårt att erkänna att man känner sig ensam och längtar efter gemenskap. Ibland känns det som om ingen lyssnar eller bryr sig. Andra gånger känns det som om ingen förstår, även om de verkligen försöker sympatisera. Upplevelsen av ensamhet behöver inte ha med yttre omständigheter att göra. Du kan lida av ensamhetskänslor trots att du har människor omkring dig.

Mottagligheten för ensamhet varierar också markant mellan olika människor. En del har ett behov av att synas och kräver konstant bekräftelser för att känna sig älskad och uppmärksammad. Andra värdesätter ensamheten som en byggsten för den privata vardagen, en värdefull egentid. Makten att vara självständig.

Ensamheten har nog funnits sedan de ursprungliga människorna på Afrikas savanner. Enda sedan vi levde i flockar och bodde i grottor. Grottorna utvecklades till lägenheter och radhus och flockarna blev familjer. Men behovet av gemenskap kvarstod. Det är där ensamheten kommer in i bilden. På grund av att människan vill vara en relevant del av en helhet, det fjärde hjulet och inte det femte.

Synen på ensamhet var nog inte lika komplicerad förr som den är nu. Förr var det inte alls samma stress som det är nu. Så fort man utbildat sig ska man klättra i karriären och bilda familj, köpa Volvo, villa och skaffa barn. Det känns som att tidigare generationer levde mer kravlöst. Kanske för att det var få som studerade vidare förr i tiden. Det var snarare så att barnen ärvde föräldrarnas yrken och det var även vanligt att man bodde kvar i det familjära hushållet under en betydligt längre tid än vad vi i min tid gör. Min generation har ett osunt behov av att prova vingarna och stå på egna ben. Vi skapar så mycket press att vi tillslut går sönder. Vi lämnar familjerna för tidigt och hetsar inför framtiden, istället för att betrakta att ”Livet är alltid bäst just nu, i den åldern jag befinner mig i” såsom Susanne Sigroth-Lambre skriver i tidskriften Uppsala Nya Tidning 2.2.2009.

Jag tror att all press skapar prestationsångest som i sin tur resulterar i tidsbrist, ångest, otillräcklighet och ensamhet. Själens pest, kolera och cancer.

Jag tror verkligen att synen på ensamhet har förändrats genom åren. Jag tror framförallt den är betydligt mer aktuell nu än när mina föräldrar växte upp. Frågar man äldre människor om vad som är ensamhet så får man svaret att ensamheten ägs av människor som förlorat sin familj eller käresta. För mina jämnåriga handlar ensamhet om brist på ett stadigt förhållande, dålig kontakt med föräldrar, saknande av riktiga vänner och utan en arbetsplats där man respekteras och uppmärksammas. Ensamheten är numera ett mer delikat problem som leder till obeskrivligt fler tragiska och mer omfattande följder. Unga tjejer svälter sig, skär sig i armarna och krossar sina familjer. Allt för önskan att få vara vacker, en mask ovanför allt,
förändra minsta detalj. Bara för att bli älskade. För att inte framstå som samhällets outsider och förbli ensam. Min generation har så svårt att nöja sig och inse sina begränsningar. Så svårt att acceptera sig själv och sin omgivning. Att värdesätta det man har istället för att sträva efter det andra har, det man kunde vara. Så svårt att förstå att ingen är perfekt.

Istället skapar vi drömmar och bygger murar och fasader. Vi förstör oss själva och sticker knivar i våra egna ryggar, som att agera sin egen Brutus. För att uppnå behovet av gemenskap. Även om den inte är äkta.

Emma Lofors skriver om ensamheten i tidskriften Dagens Nyheter den 15.3.2008. Hon berättar om hur ensamheten gett henne privilegiet att lägga energi på att bygga upp sitt liv, sitt hem, sitt revir. Jag tycker att hon förtydligar båda sidorna av ensamheten. Främst berättar hon om hur svårt det är att släppa in en annan människa i ett så utarbetat livskoncept. Hur svårt det är att låta en förändring ske, att ge någon annan en del av den makt man byggt upp så omsorgsfullt. Samtidigt skriver hon att ”relationen till sig själv är den absolut viktigaste och svåraste relationen man har.”.  Många glömmer detta och försöker undvika att vara med sig själv, att tänka på sig själv, att sätta sig själv i det första rummet och att förändra sitt liv efter sitt eget tycke. Det är lätt att glömma hur viktig ensamheten är i jakten mot en äkta självständighet. Självständighet gynnar även en gemenskap men den utvecklas och frodas bara i ensamhet. I isolering där man tvingas att tänka.

Tyvärr tror jag inte att ensamhet bara bygger upp människor och dess självständighet från grunden. För mycket grundande leder till en konservatism som för en förändring mycket svårt. Jag tror att ensamheten ofta konstruerar en hög mur av rädsla. En rädsla för att våga chansa. Om man inte spelar förlorar man inte, men man kan heller aldrig vinna. Man stiftar ursäkter för att man klarar sig ju bra ändå. Man vänjer sig lätt med ensamhet. Tillslut blir den en säkerhet.

Jag har själv precis börjat min resa och min förmåga att hantera livsförändringar och oförutspådd ensamhet. Framförallt har jag upplevt vikten av att ha en person att bygga en framtid med. Framtiden är så stor och skrämmande. Som ett stort svart hål som kommer att svälja hela din värld. Där behöver man någon att hålla i handen.

Jag har flera gånger startat krig med kärleken och avundas dem som är älskade. Eller snarare sådana som är viktiga för någon. De som utgör en stor del av andras liv. Som tjänar ett syfte genom att bara andas.

Jag intalar mig ofta att kärleken är ingenting för mig, som om det inte vore något jag vill ha. "Jag är inte så värst älskvärd. Jag finner inte andras intresse. Jag är bara en medioker tjej. Utan speciella egenskaper eller inspirerande egenskaper."
Sanningen är den att jag snarare är rädd. Rädd för att förlora. Rädd för att bli lurad. Jag är rädd för att framstå som en idiot. Rädd för att bli den där tjejen som folk viskar efter. Den naiva tjejen som tror att livet är en dans på rosor. Jag är rädd för att bli ensam. Ibland känns varenda steg som ett hopplöst steg mot ingenstans. Framförallt för att jag inte vågar framstå som svag. För makt och gemenskap är något säkert inte bara jag förknippar med varandra. Trots att jag egentligen vet att förmågan att visa sig svag och att våga anförtro andra sina känslor, är något som utvecklar mig som person, svaghet gör mig stark.
Sanningen är den att jag vet att jag kommer att bli älskad och lycklig. Jag vet att den lilla ensamheten jag upplever är en naturlig del i min utveckling som människa. En process som kommer att ge mig förmågan att kunna känna empati och sympati för mina medmänniskor. Egenskaper som kommer att få mig att vara den del av en äkta gemenskap, en tillhörighet, en fristad.

Nu kan man fråga sig om ensamhet är en frihet eller isolering?

För mig är ensamhet ett viktigt hjälpmedel men ändå ett monster. En kraft starkare än solen som skapar sprickor och reparerar själar.

Det är svårt att sammanfatta en så omfattande känsla utan att ha med båda motsatserna. Men en sak vet jag och det är att de demoner som bryter ner dig kommer att bygga upp dig ännu mer. Allt som är svårt gör framtiden enklare. Alla motgångar resulterar i framgångar och svaghet borde inte låsas in bakom tjocka ridåer, förr eller senare faller de. Välmående människor kan inte leva i ett alternativt Sverige. Där inga problem bearbetas och inga dispyter utreds. För ensam är inte stark. Men ensamhet gör dig starkare.

 Källorförteckning:

Lofors, Emma, ”Bra komma nära sin ensamhet”, Dagens Nyheter 2008-03-15

Sigroth-Lambre, Susanne, ”Ensamheten värst för unga”, Uppsala Nya Tidning 2009-02-02


Mediumnöjd med denna, men skönt att vara klar. Orkade dock inte läsa igenom och märker iefterhand att det är en del missar. Men det är inte så noga. Borde klara mig ändå. 

 


Nomnomnom

Satan i gatan vad farligt det är med gratis kaffe.
Har suttit på mammas jobb med fysiken sedan kl 8 och druckit 6 koppar. Livsfarligt!
För min omgivning alltså. Jag blir ju fasligt pigg och översocial. Trots att jag annars kan vara mer än måttligt socialt krävande.
Men what to do? Feel the energy! Spread the word!
Kaffe är knappt några kalorier alls och utger energi nog att bränna hundratals! MAGISKT.

Jag förstår inte dem som inte gillar drycken. Den är oslagbar. Jag värdesätter verkligen kaffe mer än sömn och den ekvationen går ju faktiskt ihop! Hurray.


Nationellt prov i svenska B

Nästsista nationella provet. I december är det sista nationella i matte D.
Men nu jäklar ska jag skriva min uppsats som kommer att vara kickass bra :)
Svenskaprov är så fruktansvärt enkla och roliga :)
Here I go :) 5 timmar! WOHO

Som att gå på sin egen begravning

Höjden av idioti kan vara att låta sin värld förfalla utan att lyfta ett fingar.
Utan att fortsätta kämpa och utan att hålla hårt i vad som är viktigt.
Genom att agera passivt och ärra relationer och själar utan att tänka. Istället för att riva murar och vidga vyerna. 

Ungefär som att gräva sin egen grav utan en känsla.
Genom att se världen försöras. Genom att se all världens smärta och ändå acceptera det. 

För att lyckas förlora och stå ensam kvar med sin egen kniv i ryggen, måste man vara en riktig idiot.

Vill man vara tjejen alla drömmer om?

På senare tid har flera berättat om att jag varit delaktig i deras drömmar.
Senast var den en tjej i klassen som kom och frågade om jag haft tandställning för det hade hon tydligen drömt. Livets ironi. Jag har alltid velat ha tandställning men har inte tillräckligt sneda tänder enligt tandläkaren.
Men idag kom en dröm som slog Olivias. Inatt drömde min brors flickvän Fillan detta: (Läs nedifrån)


Kontroll

Överallt hör man att nyckeln till viktkontroll är att räkna kalorier.
Nu har jag tagit ett steg till mot sundheten och näringsbalans.
Jag har börjat räkna kalorier.
Detta gör jag inte bara för att få ett facit på min livsstil utan även för att vidga mitt perspektiv på skillnaderna mellan bra och dåliga vanor.
Jag kommer verkligen inte fortsätta med denna länge, men kanske en månad eller två för att se om någon förändring sker.

Det är fasligt enkelt att räkna vad man käkat på en dag. Med hjälp av denna sida.
Sen får man inte glömma att lägga till kalorier för sitt dagsbehov om man tränar. Dagsbehovet räknas ut antingen med BMI eller med en tabell där man skriver in olika kroppsmått. BMI räknar ju inte med muskler och kan därav vara helt missledande. Kolla båda metoderna här.

Här kan man kolla kaloriförbrukningen. Men ta måtten med en nypa salt. T.ex ridning och slöpromenad förbränner inte lika mycket kalorier. Men det är bättre med en tabell som ger lägre värden. Då äter man lite mindre och tränar lite mer än man behöver. Liknande tabeller som den hos Kellogs ger betydligt högre avdrag för träning. Kanske för att deras produkter nästan sprängs av energi? Mer avdrag ---> mer flingor. T.ex den "nyttiga" special K. (Dock oförskämt god)

Jag tycker att räkna kalorier är enkelt. Man behöver inte tänka "Jag borde verkligen inte äta det här" utan man kan tänka. Jag kan äta det här men då får jag äta något lättare senare. Piece of cake. 
Jag har mina 1574 per dag och de kan uppnås med vad jag vill. Kanske med 30 äpplen, 335g riesen eller med 7 starköl?


Pointless

Man kanske skulle svälja stoltheten.
Hissa flaggan.
Kasta in handduken.
Ge upp.
Inse sina begränsningar.
Ta av sig manteln och riva fasader.
Acceptera faktumet att man är en förlorare. En ursäkt för en människa.
 Eller bli galen.

Onsdagens träning


Rackarns upptagna lördag

Imorgon blir det en lång lördag.
Först måste jag ta hundjävlen på morgonen.
Efter det ska vi ha heldag på specialidrotten (Hästinriktning). Det betyder att vi kommer att träna hästar mellan 10 och 15. (Om vi håller tiden, vilket vi sällan gör) Ska sitta in en tvååring, spännande. Sen är det minst 3 hästar till att motionera. Kul :)
Efter det ska jag till friskis och köra skivstång för förstå gången.
Till slut ska jag rida min häst och fixa honom inför tävlingen på söndag. Ska bli grymt kul att tävla. Han har gått super denna vecka. Idag var Farry med i stallet och fick prova sitta på honom. Det gick super :)

Fick en till bild av Maria som agerar ängel och följer med mig till Uppsala på söndag :)
(Kanske inte en charmerande bild på mig direkt men Parry är ganska tjusig)

Avundsjuk

Det är jätte många av mina närmaste vänner som är ute och reser nu.
Emma och Fredrik är i Thailand.
Julia, Aline, Bea, Ellen och Natha är i London och hälsar på Nazli.
Jag är så fruktansvärt avis och trött på skolan. Vill verkligen ut och resa.
Om jag inte ska till Norge efter studenten så reser jag nog ett halvår. Eller efter Norge? Eller tar en weekend till Nazli i London framåt jul. Åh va jag vill.

En bild från Istanbul (Turkiet) i maj med världens bästa Johanna. Och ja, hon är så där liten. Eller ja. Jag är så där stor.
Johanna är iallafall en riktig sötnos! <3
ÅÅÅ VA JAG VILL RESA NU!

Redan trött på julen

Varför ser det ut som att det är december när november knappt börjat?
Det är julviseskivor i reklamerna. Det är julgranar i fönstren. Det är julstjärnor i alla mataffärer. Folk har börjat dricka julmust igen och är i full gång med att julshoppa.

I år tros Sverige sätta konsumtionsrekord. Trots finanskrisen.
Årets julklapp är spikmatta. En present som är lite väl destruktiv tycker jag. Varför ska man välja att sticka sig i ryggen lite då och då? Massera varandra istället! Betydligt mysigare.

Kan det ha att göra med att vi nu räknar minusgrader som julväder (I bästa fall). Vi får ju ändå ingen snö till jul längre så det är bara till att hitta julstämningen på annat vis. Men i november? USCH
Demonstrativt tänker jag inte att köpa en enda julklapp innan första advent.

Jag har förövrigt kommit på att jag inte kommer att kunna äta varken pepparkakor eller lussekatter innan jul och kommer därav, för första gången i mitt liv, INTE ha tröttnat på dessa julgottigheter innan den 24e. Woho :)

Undantag att handla innan december är glögg. De som vill ha årets blossa bör förövrigt pallra sig iväg nu. Den är nästan helt slut. Årets smak är mandarin :)

Varför denna hårda höst?

Tidigare år har vi försökt brilljera över naturens under med varma och vackra färger. I år är det svart läder, nitar och en hård yta som gäller. Skinnjackor, skinntights, skinnhandskar samt så många nitar man kan bära. Svart och sterilt. Hårt och opersonligt.

Visst det är snyggt. Men ack va mysigt med stickat. Tjocka koftor, halsdukar, lovikavantar och mössor. Utstråla konfortabel värme och gos. Hela Stockholm är svartklädd. Gosa till det med ull och bomull! Det är en gossäsong nu!

                                              Though  VS Cozy

Är det bara jag som äääälskar killar i koftor. Snygga koftor alltså. Typ som den ovan. Ej stickaga och farbroriga.  GOOS


I dare Therese!

Jag och denna ljuvliga varelse...

...har slagit om ett godis-/läsk-/kakor-/chipsförbud. Fram till jul ska vi inte käka några läckerheter alls. Javisst, säger du. Det kommer aldrig gå. Jovisst, säger jag! Det är ju en tävling! Den som "förlorar" bjuder den andra på en fika samt bio. Jag är världens tävlingsmänniska. Therese vet inte vad hon ger sig in på.
Testet började med att mamma köpt mina favoritkakor idag. Klarat.

Hur länge tror ni att vi klarar detta? Kanske till målgång?

Maria och de tre gyllene biljetter

20e november: Biopremiär för new moon. Satan i gatan va Edwars Cullen är snygg! Lär ju vara helavärldens kvinnors frikort. RAW. Ska bli grymt kul att se filmen iallafall :)
6e februari: Thåström på Annexet. Nostalgi!
28e februari: Kent på Annexet. Kommer att bli magsikt. Ska fasiken lära mig samtliga låtar tills dess.

Visst, det är ett bra tag kvar innan konserterna, men med tanke på hur fattig jag kommer att vara efter jul och nyår så känns det som en personliginvestering. En liten garanti för att sätta nöjesribban högt för 2010. Hurra! Jag kan dock knappt bärja mig men det är en helt annan femma. :)


Kärlek <3

Kusligt eller konst?

Idag kom jag i kontakt med ett fasligt otäckt yrke. Vi hade ett studiebesök hos en konservator på förmiddagen.
Hon började med att berätta hur hon älskat djur när hon var ett barn. Sedam berättade hon om en gång då hon fått in en precis överkörd rävunge. "Det var så fantastiskt att man fortfarande kunde se liv i ögonen och att den förtfarande var varm." Jag blev jätterädd. Hur kan man finna njutning i att stoppa upp dödade djur om man "älskar djur"?
Jag kommer garanterat inte bli en konservator/uppstoppare. Jag föredrar levande djur.
Det enda uppstoppade djuret jag accepterar är hunden Rowdy i Scrubs. Annars är det för skräckartat för mig.

Såg även Mark Levengoods uppstoppade svan. Usch.


Larviga nyheter tycker Marry och Farry

 • Vattenfall vill sälja sitt elnät för att köpa Brittiskkärnkraft. DUMT. Sverige ska jag bygga fler reaktorer. Sen kommer ju de garanterat att framstå som idioter. Det är ju något som är säkert :):)
 • 5 döda i svininfluensan nu. 1milj vaccinerade. Någonstans går ju inte den ekvationen ihop.
 • Hundratals döda i en självmordsbombning i Pakistan. Fick en tredjedel av tiden som den 65åringen som dött i svininfluensan idag fick. Fult.
 • Svenska politiker våldtar det engelska språket.
 • Ett kommunalråd i Huddinge har försökt köpa sex av minderåring. FYBUBBLAN. VART FAN ÄR VÄRLDEN PÅVÄG?! Man mår ju dåligt av politikerna i dagen samhälle. Är det inte meningen att dom ska jobba för ett bättre land som bidrar till en bättre värld?
 • Folk pratar om att de blir lurade av försäljare på gatan. Var inte så naiva och tro inte på folk som bara vill tjäna pengar. Det är precis som att köpa stöldgods på Blocket eller på gatan med "borttappade" garantier och orginalförpackningar. Sluta vara dum i huvudet istället.
 • I en Skånskommun har skattepengar gått till att köpa hattar för 8lax. För att de ska ha "tänkarhattar" under debatter. Olika färger skulle ge olika åsikter. Behöver jag tillägga att dessa var till politiker. Kan vara bland det dummaste jag hört. Ger myket hellre Mona Sállin en årsförbrukning av toblerone istället.             Ge gudrun nya raggsockor lixom.

Var är världen på väg? Är nyheter till för att man ska behövas skämmas över nationen? Dålig dag för Sverige.
 Men något svenskt som är bra är ju älgar och köttbullar. Hälge t.ex. :)


Sorry

Jag vet. Är sjukt dålig på att uppdatera. Men det kommer. Jag lovar :)
Har massor jag vill skriva om, men jag har heltenkelt inte orkat denna veckan.
Har varit sjuk sen i söndags men mår idag lite bättre. Tror att jag ska åka och träna. Inte för att jag vill utan för att jag lovat Saija, jag har ätit alldeles för mycket och det är ki-boxning. Det bästa sättet att få ut lite agressioner.

Äntligen har jag en träningskompis. Saija och Adde har äntligen flyttat till Norrtälje och Saija ska börja på Friskis med mig. Hurra :)  Nu kanske jag kan få arslet ur vagnen och komma igång seriöst med träningen. Behövs verkligen. Jag typ förfaller. Det är inte långt till Jul heller. Där får man väl räkna med en viktuppgång på 3kg, typ.

Boxning är iallafall den roligaste träningsformen. Man blir jätte trött och får träningsvärk i hela kroppen. SWEET :)

Saija och jag är ganska jämnlånga. Förra gången fick jag va med en väldans kort tjej. Såg ut ungefär som på bilden. Inte alls roligt. Kan man inte maxa är det ju ingen idé att träna. :)


Sköna lappar. Jag skulle nog ha gjort precis samma sak...

.. men jag kanske hade varit lite otrevligare.
Det är inte ok att snuva mig på min tvättid!

Det är läskigt hur lite folk tänker ibland
Vadå går konstigt?...Jag halkade i duschen igår bara...igen...

Första snön. ÅÅÅÅh

Fan det snöar.
Jag blir så hemskt arg när den första snön kommer.
Jag har ju knappt accepterat att hösten är här och att sommaren är över. Jag kan inte ens lura migsjäl längre.
ÅÅåååh
Men what to do? Det är ju roligt att ha snöbollskrig åka skidor. Jag ska bara gå förbi förnekelsestadiet så kan jag nog finna fördelarna med snö igen.

Spännande, obehagligt, lidande; verkligheten.


Fruktansvärt berörande och skrämmande film. Men ack va tänkvärd.
Darfurkonflikten gör mig nästan mörkrädd. Precis som under alla andra historiska katastrofer, sitter vi i västvärlden i TV-soffan utan att röra ett finger. Vi har ju dragit vårt strå till stacken redan, vi köper rosabandet och majblommor.
Men vad hände med moralen och etiken? När växte sig egoismen och idiotismen större än medmänskligheten? Och vad låste in den inom riksgränserna? Vad hände med folkrätten?
Men vad kan vi egentligen göra? De välkomnar ju FNs hjälp lika mycket som ett munsår.
Vad hände med världens logik? När ska Bea rädda världen? Som jag väntar.

Kents nya skiva! RÖD


Fantastiskt bra skiva. Den släpps imorgon. Har lyssnat igenom den ett par gånger. Än så länge är favoriterna: Idioter och krossa allt :)

Visste du att de hade 18 låtar färdiga till skivan men att de endast spelade in 10? Inte konstigt att alla låtar är så fantastiskt bra. Till skillnad från  många andra band så släpper de inte allt färdigt, utan bara det som är bra nog.

Mannen i den vita hatten (16 år senare)


Denna låt är bland Kents kändaste låtar. Men det inte alla vet om är att de för ett tag sedan la till en ny vers under ett par live spelningar. Fruktansvärt bra verser måste jag säga. Dock kunde jag endast hitta två av verserna på nätet. Är det ngn som hört/hittat de andra (4 tror jag)?

Här är de andra två:
http://www.youtube.com/watch?v=DBRBA4PScWg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ulDTfx9jKDs&feature=related

Visste du att låten handlar om när killarna i Kent tog studenten och troligen även om Jockes ungdomskärlek? Den skrevs sexton år efter deras student. :) Förövrigt så är detta en fantastisk låt på alla sätt. Framförallt för att JAG KOMMER ATT TA STUDENTEN TILL SOMMAREN. :D

Darin, släng dig i väggen.

Det finns ingen chans att jag ser på melodifestivalen iår.
De senaste åren har jag i bästa fall sett finalen. Men iår har de satt ribban extra lågt.
Darin ska vara med. Jag kunde inte bry mig mindre.
Härmed förklarar jag döden i Schlager SM.
Den låten hörde jag för övrigt live med Thåström på Cirkus, samtidigt som finalen ägde rum i Globen förra året. NOSTALGI <3

Men för att uppmuntra lillkillen kan man väl säga att det är jätte roligt att han är den svenska versionen av Ugly Betty. Killen som gav uttrycket braceface ett ansikte.

En kluring


Denna låt är väldigt bra tycker jag. Gillar de nyare lite mer elektriska soundet Kent haft på de senaste skivorna. Den här låten är dock ganska svår att tolka tycker jag. Budskapet är inte lika tydligt som i många andra låtar. Kanske för att det är för att man ska få tolka den som man vill. Eller så är det en interngrej? Eller så är jag dum i huvudet?

Min bild av den är iallafall att det är ngn stackare som är innne i kriminella banor. Lite för naiv för den hårda skolan som tror att ärlighet och lojalitet kompenserar varandra. Han täcker för sin förebild, sin fadersfigur inom den kriminellasektorn. Sitt maktideal? Mutad med löften. Han täcker för sin Messias. Men Messias var Judas och han blir själv ditsatt. Sviken, krossad och lurad önskar han honom "Ett öde värre än döden".
Den personen han värdesatte så högt, hans fadersfigur som han letat efter så länge, sticker kniven i ryggen på honom. "Nu är du struken från min lista jag har lärt mig av dig. Alla öden är värre än döden."
Bitter, förrådd, fylld med hat och utan hopp för världen samt livet tar låten slut.

Vad tror du? Tycker du att jag är ute och cyklar? Vad är din tolkning av låten?

Insatt i fotbollen? Javisst!

Vild diskussion om allsvenskan:

Bee RindevallBee Rindevall
" Jag bryr mig inte det minsta. Inte ens lite(...)
Jag har vettiga grejer att lägga min energi på.
Maria

Men det är ok. Vi kan nog vara vänner ändå. Men jag får nog ge djurgårdens-special-edition-teservisen till någon annan i julklapp. Synd att den är signerad till Beatrice Bee Snosa Rindevall.

Finns inte så många som heter det.

Bee Haha
Maria

Det är ok. Jag bryr mig inte heller men för ett par år sedan bestämde jag mig, precis som alla andra lågstadieklassare, att man ska ha ett favoritlag. Eftersom min storebror höll på AIK var valet enkelt. Motståndarna: Djurgården.

Bee Jag höll på AIK

Det la jag ner när jag blev 14 och fattade hur töntigt det var att säga att man skulle hejja på ett lag som man inte hade någon koll på.

Maria: Det enda jag vet är att deras färger är gul,röd och blå. Förut visste jag även en spelare Kim Källström. Sedan slutade han. Nu är det mer en principsak. En gång djurgårdare alltid djurgårdare. Även om jag bara vet hur de går för dem ( och i vilken sport som är aktuell) om de vinner SM-guld. Annars är det svårt att hålla koll på säsongerna. Kommer ju nya hela tiden.

Bea det är inte töntigt! Man får känna sammanhållning utan att göra eller veta någonting. Sååå enkelt. "


Så var det. Jag är inget fotbollsfreak. Så där ja. jag har talat ut. Släng dig i väggen Fadde, jag kan också.


Fuck fredagsmys men Höstmys: Där snackar vi!

Galet trött på fredags mys. Vad är det med fredagar? Det är ju en arbetsdag precis som måndag till torsdag.
Men ändå är det just på fredagar man ska mysa och käka kyckling.
Bara för att vara rebellisk tänker jag både mysa och käka kyckling denna sketna måndag. JAJJAMÄN!

Något jag tycker att man ska mysa för är hösten. Visst, det är fasligt mörkt och aningens kallt. Men ack va mysigt det är att krypa ner i en fåtölj med en bra bok (alternativt en hemst tråkig lärobok, blä blä blä för studier) för att avnjuta en varmkopp te. Förgyll hemmet med hundratals levandeljus och bara njut. Vinterhalvåret är som alla regniga filmdagar som tillägnas intimitet och värme.
Gosa gosa gosa! Det är mysväder varje dag. Inte bara fredagar. Fredagar är kalasdagar. Inte mysdagar.

Något annat som är mysigt är att ha en biologisk värmedyna. Såsom en katt, hund eller varför inte en gosig häst? Mer gos åt folket!


Television, en halv passion.

Jag är en sån person som sällan ser på TV. Om jag gör det så är det främst för Nyheterna eller Scrubs på 6an när jag ska lägga mig ^^. Älskar Scrubs. Helt klart min humor.
   Visst, t.ex Idol är kul. Mycket duktiga människor, men man orkar ju inte följa hela säsongen. Boka upp varje fredagkväll för att mest höra 12-14 åringar som skriker sig hesa efter småpojkar som knappt upplevt puberteten. Jonas Palm anhänhare kan vara bland det obehaligaste jag vet.
Därför känns det tryggare att missa alla avsnitt för att kanske se finalen. Ungefär som melodifestivalen. Alla skitbidrag utsätter man sig ju inte för om man gillar musik. Man skäms ju bara.

Det finns ju så fruktansvärt många kassa program. Kändisdjungeln, Hål i väggen, vipeout, antikrundan mfl. Varför lägga pengar på skit program?
Iår är det bara ett program jag kommer att följa och det är "Kniven mot strupen" som kommer gå på trean. Ett matlagningsprogram med Alexander Nilsson. Det börjar den 19e november och jag är med i det tredje avsnittet, tror jag, kan vara andra också.
Sjukt obehagligt och skrämmande att se sig själv på TV. Inte bara för att jag kommer skämma ut mig med äckliga arbetskläder, inkompetens och kockmössa utan för att alla kan se vad jag gör. Usch. Jag får se till att jobba en massa nu. Jag kanske aldrig kommer få ett jobb efter det här...
Som en förberedelse för er kära läsare kan jag visa en fruktansvärd oattraktiv bild från jobbet.
Så här kommer hela Sverige kunna se mig. Varför går jag med på så dumma saker? ÅÅÅÅ
Jag är ju inte ens utbildad för branshen och kommer inte att stanna i den. ÅÅåå

RSS 2.0