Det finns inga frikort. Det är du som måste göra jobbet.

Självdiciplin lönar sig. Nu har jag räknat kalorier i tio dagar och det går super.
Har t.o.m lyckats gå ner lite mer än 3kg. Ska bli spännande att se om det blir ngn större  förändring på 5 veckor.
Iof så lär man ju äta upp sig igen över jul men ändå!
Känner dock inte riktigt att jag har supporten hemma. Berättade för mamma att jag minskat i vikt lite.
Responsen var "Men du kommer ju alltid ha en bulle under naveln, det har du ju alltid haft."
Tack mamma. Det värmer.
Go bulle gooo!

Mamma går förövrigt hos viktväktarna. Jag tycker att det är bland de sämsta "hjälp-organisationerna" som finns.
De tillåter en att äta olika mängd points varje dag, men man får äta precis vad man vill. Dock räknas varken frukt eller grönsaker. Jag skulle enkelt kunna äta 2000kalorier frukt per dag.
Det är ju lite samma idé som kaloriräkning, att man ska få ett grepp om hur mycket man äter så att man ska kunna unna sig det man tycker är gott. Istället för typ GI-metoden då man kan dricka 4 liter olja om dagen om man så vill det men man får inte käka frysta grönsaker då de innehåller kolhydrater.

Det sämsta med viktväktarna är att man gynnas av att de är ett varumärke. Dieten bygger på att man med fördel äter just deras produkter som mestadels innehåller samma näring som andra varumärken på marknadet men till ett ytterst mer oförmånligt pris. Det gynnar även dieten att man ska laga mat efter deras litteratur. Man måste även komma på vägning i grupp och information som, om jag förstått det hela rätt, handlar om deras nya böcker och produkter. Både mötena och organistationens produkter kostar ganska mycket pengar.
Galet dumt tycker jag. Företaget vill ju att man ska följa programmet, betala medlemsavgift, under en längre tid.

Jag tror att viktminskning handlar om vett och möjligheten att bygga upp en livsstil som man orkar med under en längre tid eller som är för omfattande. Då orkar man inte hålla motivationen på topp.
Många fokuserar på att man ska äta nyttigt, och det är förvisso viktigt, men jag anser att man ska se till att träna regelbundet istället. Hitta en träningsform som är rolig och ta promenader. Skönt att få frisk luft istället för att lyfta vikter i gymmet och man ökar förbränningen väsentligt.

Någon som provat ngn annan metod eller har synpunkter?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Strunta i vikten! En kropp med låg vikt är inte samma sak som en snygg kropp. Du som rider och grejjar kan inte riktigt ha viktmål på samma sätt som en person som inte tränar alls! Tänk på att muskler väger mest!

2009-11-22 @ 18:59:53
Postat av: John Eriksson

Postat av John

2009-11-22 @ 19:00:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0