Redan trött på julen

Varför ser det ut som att det är december när november knappt börjat?
Det är julviseskivor i reklamerna. Det är julgranar i fönstren. Det är julstjärnor i alla mataffärer. Folk har börjat dricka julmust igen och är i full gång med att julshoppa.

I år tros Sverige sätta konsumtionsrekord. Trots finanskrisen.
Årets julklapp är spikmatta. En present som är lite väl destruktiv tycker jag. Varför ska man välja att sticka sig i ryggen lite då och då? Massera varandra istället! Betydligt mysigare.

Kan det ha att göra med att vi nu räknar minusgrader som julväder (I bästa fall). Vi får ju ändå ingen snö till jul längre så det är bara till att hitta julstämningen på annat vis. Men i november? USCH
Demonstrativt tänker jag inte att köpa en enda julklapp innan första advent.

Jag har förövrigt kommit på att jag inte kommer att kunna äta varken pepparkakor eller lussekatter innan jul och kommer därav, för första gången i mitt liv, INTE ha tröttnat på dessa julgottigheter innan den 24e. Woho :)

Undantag att handla innan december är glögg. De som vill ha årets blossa bör förövrigt pallra sig iväg nu. Den är nästan helt slut. Årets smak är mandarin :)

Kommentarer
Postat av: John Eriksson

Joooooooo men en del av julstämmningen är ju att julstöket drar igång så tidigt att man hinner förbereda en känsla till när det väl drar igång på allvar runt 7-10 december.

2009-11-13 @ 22:12:16
Postat av: John Eriksson

Det hör ju liksom till att man ska störa sig på de som drar igång för tidigt.(Finanskrisen har ju gjort att alla rikisar med bostadsrätt/villa får mer pengar över eftersom räntorna är skrattretande låga. Nästa gång vi ses kan jag förklara varför julen eventuellt kommer att sätta nya rekord. Jag är ju ekonom och är perverst instresserad av räntor o skit.)

2009-11-13 @ 22:18:25
Postat av: John Eriksson

(Meeeen jag kom på att du kanske menar att vi borde konsumera mindre eftersom vi borde minnas att det just var finanskris som delvis berodde på överkonsumtion mm. mm. mm. Jaja. Det kan vi också prata om.) Jaja. Nu ska jag sova :)

2009-11-13 @ 22:21:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0