Hurra hurra

7 eleven  har börjat tillföra sina kunder termosar.
Dessa kostar 5kr mer än om man köper pappersmuggar som inte återvinns.
Istället kan man fylla på sin termos med valfritt kaffe för 15 kr.
Hur bra som helst. Jag är jättenöjd!
Alla affärer som säljer dryck borde erbjuda resucerat pris för att man tar med en egen termos.
Det är ju galet många take-away-koppar som slängs varje dag pga kaffekonsumtion. Termosarna håller ju värmen också!

Hurra för miljötänk!


Jag har aldrig riktigt varit för det där att dansa.

Dåliga dagar dolda i dimman.
Svarta tankar grundade i ett hjärta av sten.
Fylld av ingenting utan lust för en förändring.
Kall som natten och med ett sken som bedrar.
Jag må vara en hygglare, men det är den enda fasaden jag har kvar.

Det fanns tider då jag ansåg mig oövervinnerlig. Obesegrad, älskvärd och utan egentliga hämningar.
Jag ser tillbaks på de dagarna som en historiker på Sveriges storhetstid. Med makt och inflytande över hela världen, över mitt liv och min röst. Men makt förloras så lätt och kvar blir minnen, blödande hål i en kevlarsjäl.

Jag har så många underbara, varma och begåvade människor i min omgivning.
Människor som stöttar, värmer och ler. Fantastiska personer men med en gemensam faktor som bryter det vackraste av mönster. En felande länk utan en egentlig funktion. Utan hopp eller varma känslor kvar att ge. En solid berghäll som oavsett dagens värmande strålar övergår i kyla om natten.

Livet må vara en dans, men det är en dans med svåra steg. Ett steg åt rätt riktning och man fylls av hopp. Ett snedsteg och man är bakom ruta ett. Efter hårda ord saknar vackra mening, och efter hat renare än snön och efter svek större än solen, spelar ingenting egentligen någon roll.

Varför gör man på detta viset?

Mat.... Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

Söndagsångest: En standardkänsla.

Ensamheten är en längtan utan något egentligt mål, en vilja utan någon kraft. Ensamheten är självisk, ensamheten förtär.

Livet tar andan ur en ibland. En del dagar förstår man alla melankoliker. En del dagar är livet en komplex resa med alldeles för många snedsteg redan tagna, och med flera mil på väg.

En del dagar hinner hopplösheten ikapp en innan man ens tagit chansen och riktat blicken efter ljuset. En del dagar är man så patetiskt liten, så oändligt oviktig, så ovärderligt värdelös, så maktlöst oälskvärd och så ovillkorligt otillräcklig. Lyckan den är flyktig, för enkel och för vacker för verkligheten. För dov för världen och för liten för mig.
Ensamhet och ångest är som kvicksand i Sahara, och på söndagar står de i blom.

Det är vår och fåglarna sjunger vackra sånger, men jag vill inte vara med. Skjut fåglarna, släck solen. Måla vårens grönska svart som livet, skrik Ronjas vårskrik. För jag vill inte vara med.

Bye bye salami-face!

Som en lättövertalad konsument har jag nu sjunkigt djupt i konsumtionsträsketträsket.
Jag har köpt proactiv serien som gått på TV-shop i ett par år.
Har alltid varit taggad men skeptisk och var tydligen i en sits just nu som gick mig att glömma syftet med reklam, att få folk att köpa vilken skit som helst, och tilltar det naiva tankesättet "tänk om det är så bra som det låter". Jag är ju själv säljare men trots detta luras jag av mina egna yrkeskollegor.

Idag är det här, de små flaskorna för nästan ett halv studiebidrag.
Det kan ju vara så att jag är ett dumt barn som någon tagit godis av. Eller så kanske jag får bukt på min ogranna hy. Bye bye salami-face? Eller bye bye cash, dumbass?


Kan någon förklara?

Hm. Jag förstår inte syftet med alla dåliga facebook-grupper.
Är det för ledsna typer som behöver känna känslan av behörighet eller medgivande. Eller är det så att människan har ett perverst behov av att gå med i många grupper, även om de är onödiga eller enfaldiga. Det skulle ju i så fall förklara hur bla. SD fått sina röster.

Hur som helst kan jag inte hinna något syfte med onödiga grupper såsom "Vi som känner någon i den här gruppen "Vi som har facebook." OH REALLY?

Jag funderar nästan på att skapa ett par onödiga och självklara grupper bara för att se hur stort instresset är.
Så därför tänge jag ha en liten bloggtävling med mina föslag. Rösta på numret på den grupp du finner är onödigast.

1. Vi som blir kissnödiga minst varje dag.
2. Vi som gillar när vi får rätt bagage på flygplatsen.
3. Vi som föredrar demokrati framför diktatur.
4. Vi som övade våra karateskills i mammas mage.
5. Vi som är mot misshandel, djurplågerier, våldtäckter, folkmord, tortyr, incest, Christer Sjögren och snarkningar.
(Fann det bra att nämna alla dessa grova brott i samma grupp. Jag kommer förmodligen har möjligheter till många "gillare". Inga gillar ju dessa våldshandlingar och en facebookgrupp kan göra skillnad tror jag. Jag väljer att hänvisa till facebook gruppen "Vi som inte vill ha int SD i regeringen". Det har ju gått bra?
 Hade Joseph Fritz sett den här facebookgruppen för 40 år sedan hade familjen förmodligen haft ett lyckligare öde tror jag absolut.)


Allt för att alla får ska få uppleva känslan av gemenskap. <3

Har jag berättat?

Min lillebror Wille Pille Mupphuvud skulle ha blivit en tjej.  Han skulle heta Linnea Wedin. Det känns sådär va?
Jag hade haft en lillasyster att lära upp och låna kläder av (Jag skulle göda henne till Maria-size från år ett) och dra i håret istället för brottning.  Istället för att bli en ganska (väldigt) maskulin syster som gillar att slåss och dricka öl kunde jag ha målat naglarna och provat kläder. Det hade inte heller upplevts lika konstigt när Wille vill låna mina kläder. Ja, det har hänt flera gånger.

Förvisso skulle ju Linnea ha kunnit blivit den snygga systern också. Som fick snygga pojkvänner med äldre bröder eller kusiner. (MUMS) Men med tanke på denna vackra bild på Wille som barn så börjar man ju undra.
"Kanske var det bäst med en lillebror ändå?" 


Frågan börjar förekomma oftare. Så här är svaret.

Vad ska Marran göra efter studenten?
Jo, först ska jag ta studenten och vara bakfull som mina jämnåriga ett par dagar eller så. Sedan ska jag jobba (förmodligen från dagen efter) som aldrig förr hela sommaren. Dvs utan tid för häst eller plugg. HALLELUJA. ------> Mer cash.

Jag måste hitta ett boende. Förslag? Jag snarkar och slåss i sömnen, inre demoner du vet, men jag är ganska snäll, kan laga mat och är inte hemma så ofta. Bäddsoffa kanske?

Jag ska späda ut reskassan genom att sälja alla ägodelar som tjänat sitt syfte, såsom hästsaker andra materialistiska ting.

Innan sommaren är slut ska jag åka till London till Nazli igen med brudarna. (UNDERBART)
Sedan ska jag försöka klämma in en ålandsresa och en festival. Dock ej Roskilde som var den ursprungliga planen, åker hellre dit ett år när fler band lockar mig och Larry.

Sedan ska jag (förmodligen) resa i höst. Asien och Australien lockar mest. Jag ska resa, jobba och njuta av den kulturella omställningen.
Till våren tänkte jag ta en avstickare till Frankrike och hälsa på Harald. (Om han inte tröttnat på mig än. Jag slår ju honom hela tiden.) Sedan ska jag söka högskola (om jag kommit på vad jag vill läsa) och jobba sommaren innan skolstart för att undgå nudlar det första året, eller ja, tills jag hittat extrajobb.

Just nu är jag larvigt sugen på att läsa till civilingenjör med miljöintriktning samt till ekonom. Tips på kombination?

Förvisso är framtiden flyktig och preliminära beslut består sällan. Men jag vet att det kommer bli bra i slutändan. Eller ja, det är det enda jag kan hoppas på. Jag är ju fan bäst. (Har även den omtalade ödmjuka wedin-genen, men det kanske jag inte behöver säga.)

Sure, jag är naiv och blåögd. Men jag tro att framtiden är ljus. Dumt att hoppas på annat, eller inse sina begränsningar när man bara är en liten skit.
<3 Måtte djävulen ta livets demoner. Låt framtiden bli lycklig. Ge mig en turlott i livets lotteri. (www.livetslotteri.se jobbspam, oh yeah)

TITTA! JAG HITTADE SÖTNOSAR!


Tänkte klippa in mig där i mitten. Men photo shop är ju inte min starkaste sida. (Jag föredrar ju fysiskt våld.)
Så jag lät den vara underbar. Farrycane och Harryboy. Vad mer kan en ensam och låg trasdocka önska sig? Som balsam för min själ <3

Back to earth

Hej hej kära medmänniskor. Nu hoppas jag att jag välkomnas till den vanliga världen och till det normala livet.
Jag har bestämt mig för att endast jobba 1.5 dagar i veckan samt fokusera på studierna de sista veckorna innan studenten. (8 veckor GAAAAAAH)
Har nämligen minst 5 stora grejer i veckan nu så jag får acceptera att människan är otillräcklig och att det är omöjligt att plugga 16 timmar och jobba 8 timmar per dag.

En vis man sa till mig en gång. "Kaffe och koffeintabletter är bara ett sömnsubstitut för en begränsad period."
Jag har självklart inte acceptera konstaterandet helt, men det är värt ett försök för fyra veckor.

Hej då inkomster och välkommen stundande student.
Snart kommer en förändring. A big one.
Ingen skola och ingen häst. Då kan jag vara Maria-workaholic heltid. HURRA!
Ska även få arslet ur vagnen för att komma i form. Bye bye sommar 2010. Hello beach 2011.

Fler förändringar är även på G. Denna utväxt är snart ett minne blankt. På onsdag blir det andra bullar och fräscht hår. OM jag har väntat.

När alla toner klingar falskt

Då börjar det. Helvetet.
Visade Eddie idag för en tjej som eventuellt ska hjälpa mig sälja honom. Det känns enkelt och smidigt men kostar dock en del. Hon blev lyrisk och tyckte att han var en fantastisk häst och en perfekt läromästare vilket kändes bra. (Hon tyckte även att jag red väldigt bra, hurra)

Sen var det även en tjej där som kollade på träningen och som förmodligen kommer och provrider honom imorgon kväll. Vi får helt enkelt se hur det går. Vore ju skönt att slippa lägga ut honom på annons eller betala någon för försäljning.

Han var i alla fall fantastisk idag men jag blev lite rädd när de höjde upp banan massor i ett 20 x 40 ridhus. Kombinationen låg på 150. Jag kände hjälp men han hoppade som en klocka. Åh vad underbar han är.
Jag vill verkligen inte sälja honom. BLÄ.
Han är ju verkligen en fantastik häst. Jag kommer förmodligen aldrig hitta en så bra häst och vad gör jag, säljer honom när det går så jävla bra. Jag har aldrig allvarligt trott att jag varit dum i huvudet, men man börjar ju undra.
Sabotera för sitt eget välmående genom att sälja en familjemedlem. Hmm.

Usch

På onsdag ska jag åka och visa Eddie för Katarina Aggring som kommer att hjälpa mig med att sälja honom.
Jag kommer inte palla att visa honom flera dagar i veckan och tävla med pressen att han måste få resultat.
Lika bra att skicka bort honom och ha det gjort. Men hemskt. Jag vill ju verkligen verkligen inte sälja honom.
Har försökt måla upp en bild om hur jobbigt det är att ha häst men det är ju så JÄVLA roligt.
Nu vill jag bara rida hela tiden. Han går så jävla bra.
Jag är så jävla arg.

Har räknat kalorier två dagar nu. Kom på att om jag har sockersug så har ju pappa suketter hemma eftersom han är diabetiker. PRAKTISKT.
Puss

Summering

1.
Londonresan avklarad.
Satan i gatan var roligt det var och vad jag shoppat. Hur kul som helst.
Jag älskar Primark av hela mitt hjärta.
Har även köpt en studentklänning från Topshop. Den är DRÖÖÖÖÖM.
Jag kan knappt bärja mig innan studenten den 11e juni och sedan London igen ett par dagar efter. UNDERBART.

2.
Jag har bestämt mig för att jobba heltid på S/S Norrtelje i sommar istället för att lägga ner så mycket tid på Rädda barnen. Ev. någon dag i veckan. Det är ju ett jätteroligt jobb men jag orkar inte pendla till Sthlm 4-5 timmar om dagen för en privitionslön. Halvtaggande. På båten vet jag i alla fall vad jag kommer att tjäna samt det tar 15 min till jobbet. HURRA.


3.
Hästen ska säljas alldeles strax. Har börjat kolla runt lite med mina tränare vem som skulle passa om jag skulle lämna bort honom på försäljning. Funderar på att lägga ut annons själv och se vad som händer innan jag ger honom till någon annan. Vad tycker ni? Det är ju svårt att få tiden att räcka till om man ska visa hästen hela tiden men samtidigt är det dyrt att ha honom hos någon och det är ingen garanti att jag får så mycket för honom som jag vill / kan. Det tar ju ofta 10-20 % av försäljningspriset samt månadsavgift. Halvkul.

4.
Högskoleprovet idag gick sådär. Tappade fokus men tror att det gick bättre än förra gången i alla fall.

5. Imorgon börjar jag räkna kalorier igen tills den 1a maj. Var ute och sprang i vårvädret för första gången idag. Wunderbart. Gjorde inte ens ont i vaderna. kanske mina klena vadmuskler ska hålla denna säsong.

6.
Min bil Larry är helt underbar. Går som en klocka och jag älskar honom. <3

7.
Nu duscha och spela gitarr innan jag måste plugga. Ska skriva en analyserande och jämförande text om första och andra världskiget. Sedan ska här sovas. Imorgon ska hästen tränas innan färd till jobbet 07.30.
Efter jobbet hämtar min bror Rikard mig för en syskonträff. Hela gänget förutom Marit. Dvs Jag, Rikard, Felicia, Adde, Saija, Wille och Magnus. Fam. Wedin ska käka ute och bowla. Halvkul att käka och räkna sallad och kalorier på restaurang men what to do, jag ska fan bli snygg till studenten.

Ha det bäst <3

Btw så är Eddie drömfin just nu. Någon som är sugen kanske? :)


London calling to the far away towns

Nu sitter jag, helt solo, och väntar på flygplatsen. 21.40 får flyget så tills dess får jag underhålla mig.
För att verkligen uppskatta resan så har jag tagit med min fysikbok så det lär ju vara underbart extraroligt att komma fram och lämna den i väskan för en vecka. HURRA

Nej nu har jag bara 1 min kvar på min hyrdator. Jag hoppas att alla får det super och Ja, ´jag ska chilla. OKAY?

Först ska jag prioritera att spana killar. Tänkte köra den här "Hej jag är ensam och vilse, ta hand om mig."
Det lär ju funka, jag är ovanligt vårdad idag.
Puss på er alla! <3RSS 2.0