Ett långfinger åt döden

Alla beskriver vi döden på olika sätt. En del anser att den kom in i världen som en konsekvens av syndafallet. En del anser att döden är en total och oåterkallig avstanning av vitala funktioner i en biologisk organsim. Men alla är eniga om innebörden. Döden är slutet på livet. Döden är slutet. Slutet på allt. Inga pengar i världen hjälper, inga mutor och ingen bön.

Anders Tillberg var en fantastisk människa, en beundransvärd far och en makalös tränare.
Efter en lång kamp mot cancern avslutades denna kalla, hemska vecka med ett nederlag för mänskligheten. Anders mot cancern 1-1.
Tyvärr är en oavgjord match inte alltid en halvvinst.

Anders var för mig en tränare man inte kunde jämföra andra med. En tränare som var mer som en familj som fanns med från början. En person som alltid var stöttande och peppande, realistisk och berömmande. En utomordentlig och rak människa. En förträfflig människa. En sådan människa som gav en perspektiv på saker utan att man förlorade hoppet. En person som gav mig kraften att bestiga berg och gå på vatten. Som gav mig hopp och ljus i de mörkaste av nätter.
Ingen har trott på mig och varit så engagerad i min ridning som Anders var. Hjälpt mig hitta häst, åkt med mig på clinics och föreläsningar när mina riktiga föräldrar inte gav mig tid. Han var den fadersfigur jag aldrig fick. Den stödpelare jag alltid hade.


Tack Anders för allt. Du var en fantastisk människa och din bortgång har skapat ett hål i dina elever och dina nära.
Du var en hedersvärd människa och en beundransvärd vän. Jag önskar att du fått mer tid. Det är tomt utan dig. Världen är en kallare och mindre komplett plats.

Ett långfinger åt döden. All heder åt Anders Tillberg. En hedersvärd hästkarl. Låt oss alla hedra hans minne och hans namn. Han var en fantastisk människa och tränare. Jag är obeskrivligt glad över att jag fick privilegiet att uppleva honom, och att jag fick ta del av hans gedigna lärdom i nästan tio år. Han har en speciell plats i mitt hjärta som jag hoppas alltid består. <3 <3


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej!

Du skriver fint om pappa. Tack!

Hälsningar Cecilia

2010-02-15 @ 08:59:44
Postat av: Sofie

Kan inte mer än att hålla med om precis allt du skrivit! Anders var världens absolut bästa människa och tränare, helt underbar. Fortsatt lycka till med din ridning.

2010-02-17 @ 21:47:31
URL: http://postlund.blogg.se/
Postat av: Tina

Maria, jag håller verkligen med, det finns ingen människa som Anders. Vad han lärt ut i häst- och människoväg går inte att beskriva, det finns ingen annan som kan, som berör som Anders gjorde. Även för mig var han en fadersfigur, en utan dess like.

Många varma tankar till dig som utrycker dig och skriver så bra, lycka till med allt du tar dig för i livet.

2010-02-20 @ 17:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0