Framtiden skrämmer mig

Börjar verkligen få kalla fötter inför studenten.
Jag vet inte alls vad jag ska göra!
Det enda jag vet är att jag ska sälja hästen och bättre på sparkontot. Den 11e juni tar jag studenten och efter det har jag jobb över sommaren och esedan är jag rökt?

Hemma finns knappt några jobb och om jag ska stanna vill jag jobba massor så att jag kan flytta hemifrån och bygga upp en hållbar och levnadsrik vardag.

Det finns färre och färre jobb i Norge och det är fasligt dyrt att bo och leva där. Ska man investera i att åka dit för att eventuell bli satt i en liknande arbetsmarknad som den hemma fast låst i ett dyrt boende?

Åka ut och resa vore guld men man måste hitta någon att åka med. Halvtaggad på att åka själv och jag vill verkligen planera en vettig resa. Alla sparpengar kommer att gå åt och när man kommer hem sitter man i samma sits som innan.

Om jag skulle börja plugga är det bra att veta vad man vill plugga till och jobba med. Detta är inget man bara spontanplanerar. Åååååh. Hur ska man lägga upp framtiden när det finns så många frågetecken?

Jag panikerar! Var hittar man svaren?

Kommentarer
Postat av: Cissi Gullström

Tjena Maria!

Läser din blogg lite då och då:) Jag pluggar ju på universitetet i Uppsala. Och om jag ska ge dig ett gott råd så säger jag sök till universitetet!!! Det är hur kul som helst att gå på universitet och man lär känna många människor och har stora möjligheter att åka utomlands som ex utbytesstudent och när man gör exjobb. Det är inte så fasligt jobbigt att studera på universitet och det finns många trevliga människor! Så även fast du känner dig osäker nu så sök till flera olika alternativ på studera.nu så kan du bestämma dig sen i sommar då svaren kommer på vad du har kommit in på. (inte för att jag tror att du har problem att komma in på en utbildning så mycket som du kämpar med att få högsta betyg) Uppsala är ett hett tips, eftersom det är nära till sthlm om du inte vill plugga i sthlm förstås;) Ett litet tips bara:)

2010-01-24 @ 22:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0